Időjárás

2022.07.21. 12:30

Fokozódik kánikula: csütörtök éjfélig másodfokú figyelmeztetés lépett érvénybe megyénkben

Csapadék elvétve várható, a magas hőmérséklet az edzett szervezetet is megterheli.

Kemma.hu

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint derült, napos idő várható, legfeljebb kevés fátyolfelhő lehet az égen, csapadék nem várható. A légmozgás általában gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 39 fok között várható, késő estére általában 20 és 27 fok közé hűl le a levegő. A péntekre virradó éjszaka az északnyugati, míg péntek délután, illetve este az északkeleti országrészben nem zárható ki egy-egy zivatar előfordulása.

Hőségriasztás
Forrás: koponeg.hu

A kánikula okozhat egészségügyi problémákat. A tartós hőség leginkább az időseket, és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. Ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés jelentkezhet. Erős lesz az UV sugárzás, valamint a hőguta és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást, írja a koponyeg.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!