Időjárás

2022.06.15. 08:06

Kiadták a figyelmeztetést a megyére: heves zivatarok törik meg a nyári kánikulát

A meteorológia csütörtökre megyénkre citromsárga figyelmeztetést adott ki a heves zivatarok veszélye miatt.

Kemma.hu

Forrás: Kemma.hu

A hét hátralévő részében többnyire kellemes nyári időre számíthatunk, azonban csütörtökön a verőfényes napsütést heves zivatarok szakíthatják meg. A Köpönyeg.hu prognózisa szerint, csütörtökön eleinte marad a napos időjárás, majd délutántól egyre több gomolyfelhő érkezik, és nyugat felől többfelé alakul ki zápor, zivatar. Az északnyugati szél estétől megerősödik.

 Az Országos Meteorológiai Szolgálat már ki is adta az elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést Komárom-Esztergom megyére a heves zivatarok miatt. Elsődleges veszélyforrást a a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat.

Forrás: met.hu

A meteorológia előrejelzése szerint, csütörtökön a nap nagy részében napos idő várható fátyol-, illetve gomolyfelhőkkel, de késő délután, estefelé egy hidegfront hatására északnyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet. Csapadékzóna érkezik záporokkal, zivatarokkal. A déli, délnyugati szél főleg a Dunántúlon megélénkül, majd a front érkezésével északnyugatira fordul az áramlás, és a front mentén erős széllökések is lehetnek. Délutánra 27 és 32 fok közé melegszik fel a levegő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!