Időjárás

2022.01.14. 14:24

Már riasztás is életbe lépett: a megye több járásában tombol viharos szél

A meteorológia a megye több járására is elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki a viharos szél veszélye miatt.

Kemma.hu

Forrás: MTI

Ahogy arról már beszámoltunk, péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki Komárom-Esztergom megyére a viharos szél veszélye miatt. A legerősebb lökések a 70 kilométer/órás lökéseket is meghaladhatják. Délutánra már nem csak figyelmeztetés, hanem riasztás is életbe lépett. Többek között az esztergomi, tatai, oroszlányi és tatabányai járásokra adták ki a riasztást.

Forrás: met.hu

A meteorológiai szolgálat prognózisa szerint az Észak-Dunántúlon és a főváros tágabb térségében megerősödik az északnyugati szél, amelyet helyenként viharos (60-75 kilométer/óra) lökések is kísérhetnek. Szombatra virradó éjszaka fokozatosan veszít erejéből a légmozgás. Ma napközben az északkeleti országrészben gyenge intenzitású ónos szitálásra kell számítani, majd ezt követően estétől jelentéktelen mennyiségű vegyes halmazállapotú csapadék érkezhet (néhol kis mennyiségű ónos eső sem kizárt).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!