Időjárás

2022.01.13. 20:00

Kiadták a figyelmeztetést: viharos széllökések okozhatnak gondokat a megyében

A meteorológia a viharos szél veszélye miatt Komárom-Esztergom megye teljes területére figyelmeztetést adott ki a pénteki napra.

Kemma.hu

Fotó: Shutterstock

A péntek nem hoz kellemes időt az előrejelzések szerint. A Köpönyeg.hu prognózisa szerint keleten egész nap borult időre számíthatunk, zúzmarás köddel hószállingózással, ónos szitálással. Ezzel szemben az ország nagy részén sok napsütés várható, csak estefelé növekedhet a felhőzet. Az északnyugati szél többfelé lesz erős.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Komárom-Esztergom megyére elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki a viharos szél miatt. A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 kilométer/órát.

Forrás: met.hu

Pénteken az ország északkeleti harmadában éjszaka képződött zúzmarás köd tartósan megmaradhat, másutt túlnyomóan derült, napos idő várható, majd a késő esti óráktól észak felől megnövekszik a felhőzet. Jelentéktelen ónos szitálás, hószállingózás a ködös tájakon előfordulhat. Az északnyugati szél elsősorban az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében lesz erős, olykor viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 és +8 fok között várható, de a tartósan ködös részeken jóval hidegebb, míg az északnyugati országrészben pár fokkal melegebb is lehet.

Az orvosmeteorológia szerint péntek délutántól a hidegfrontra érzékenyek szervezetét terhelheti meg az időjárás, ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!