időjárás

2021.11.06. 05:54

Megérkezik az első havazás? – Úgy fest, még várni kell

A következő hét folyamán nagy mértékű lehűlésre kell számítani térségünkben. A hét közepéhez érve a hajnali órákban akár mínusz 5 fok is lehet.

Kemma.hu

Tata, 2019. december 2. Behavazott fahzak a tatai Dert-tnl 2019. december 2-n. MTI/Bodnr Boglrka

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

Már nem sokáig örömködhetünk az enyhe, napsütéses őszi időben. Az előrejelzések szerint lehűlés érkezik, amely fagyokat hoz magával. A Köpönyeg.hu tájékoztatása szerint a hét közepén már gyenge fagyok is előfordulhatnak.

A Metkép tájékoztatása szerint Északról hideg szakad le, mely lejut egészen hazánkig. A magasban a következő hét első felében fagyos idő lesz és egyre valószínűbb, hogy 1-2 nap szünet után újabb hideg érkezik, melyhez esetleg csapadék is társulhat.

A Köpönyeg arról ír, hogy hétfőn erősen felhős, délelőtt borult idő lesz. A déli órákig többfelé lehet eső, szitálás; majd délutánra a déli területek felé elhagyja hazánkat a csapadéktömb. Az északnyugati szél egyre nagyobb területen élénkül meg. Marad a 11 fok körüli maximum. Kedden a ködfoltok megszűnése után felhőátvonulások lesznek, melyekből csak néhol alakul ki zápor. Fokozatosan mérséklődik az eleinte még élénk ÉNy-i légmozgás. 9-13 fok körül valószínű a csúcsérték. Szerdán és csütörtökön változóan felhős időre van kilátás, csapadék nélkül. A reggelek párásak lesznek, és gyenge fagy is előfordulhat. Délutánonként 9-11 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hét közepére megérkeznek a hajnali fagyok is. Kedden és szerdán akár mínusz 5 fokot is jelezhet a hőmérő higanyszála a kora reggeli órákban. A hét végéhez közeledve ez mérséklődni fog, de a mínuszok nem hagyják el a reggeleket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!