időjárás

2021.09.18. 06:10

Az első fagyok után még visszatér a nyár: 27 fokkal búcsúzhat a szeptember

Az előrejelzések szerint a következő hét az első fagyokat is meghozhatja, de a hónap végére 27 fokos meleggel még visszaköszön a nyár.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A csütörtökön érkezett hidegfront után a hétvégén kellemes, kora őszi időnk lesz, vasárnap délután főként délen eshet az eső is. Az előrejelzések szerint a jövő héten egy ciklon hátoldalán az átlagnál 6-8 fokkal hidegebb levegő áramlik fölénk, ami 20 fok alatti maximumokkal és akár az első hajnali fagyokkal kecsegtet számunkra. Ebben az időszakban országos jelentős csapadék esélye nem sok, de kisebb eső bárhol lehet.

A Metkép arról is tájékoztat, hogy egy újabb hőhullám érkezése is várható. Azonban már nem a nyári 40 fokos kánikulára kell számítani, de így is jelentős melegedés érkezhet egy anticiklon és egy atlanti ciklon előoldalának közreműködésével. Ennek a mértéke és a hossza egyelőre elég széles határok közt mozog, de ezzel számolhatunk a hónap utolsó hetétől. Ez persze még viszonylag távoli és sok dolog függvénye, de valószínűleg még visszatér az indián nyár néhány napra vagy akár hosszabb időszakra is hazánkba, ami 25-27 fok feletti maximumokat is hozhat.

Fotó: metkép
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!