időjárás

2020.10.13. 09:00

Hidegre és akár 20 milliméter esőre is számíthatunk Komárom-Esztergomban

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki Komárom-Esztergom megyében az eső miatt.

Kemma.hu

Ingyen tea Tatabányán

Forrás: shutterstock

Továbbra is az eső a domináns megyénkben és az ország nagy részén. Október 13-án kedden az ország nagy részén elsőfokú, az észak-keleti térségekben már másodokú figyelmeztetés van érvényben. Az előrejelzések szerint Komárom-Esztergom megyében 24 óra alatt több mint 20 milliméter csapadék hullhat.

Komárom-Esztergom megyében 20 milliméter eső is eshet

Kedden túlnyomóan borult lesz az ég, és többfelé várható ismétlődő eső, zápor, több helyen jelentős mennyiség eshet. Délelőtt dél felől elkezd szűnni a csapadék, de főként az északkeleti, északi megyékben további kiadós esőzés valószínű. Az északnyugati, északi szelet elsősorban a Dunántúlon, reggel, délelőtt még a Zemplén térségében is kísérhetik erős, helyenként viharos széllökések.

A nap folyamán a szél fokozatosan délnyugatira, nyugatira fordul, és máshol is megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 16 Celsius fok között alakul. Késő estére 5, 10 Celsius fokra hűl le a levegő. Tatabányán kedden 7 Celsius fokon áll meg a hőmérő higanyszála, szerdától azonban kicsit melegszik a levegő.

A megyeszékhelyen lehűl a levegő (Fotó: met.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!