hidegfront

2019.06.17. 08:35

Lecsapott a vihar: kiöntött a Súri-patak a Bakonyalján

Oroszlány-Kisbér, valamint Esztergom környékén esett a legtöbb eső. A Bakonyalján két utcát is elöntött a Súri-patak.

Kemma.hu

Fotó: Bakó Krisztián

A meteorológiai szolgálat csapadéktérképe szerint Oroszlány-Kisbér környékén esett a legtöbb eső 24 Óra alatt megyénkben: 55 milliméter. A Dunakanyar térségének is bőven jutott az égi áldásból, ott 25-27 millimétert mutat a térkép.

A Komárom-Esztergom megyében eredő Súri-patak Bakonycsernyén, Fejér megyében okoz problémákat, miután elöntötte a József Attila és a Táncsics Mihály utcákat. A székesfehérvári hivatásos és a móri önkormányzati tűzoltók megkezdték az értéktárgyak, valamint a kisállatok mentését, és várják az önkormányzat munkatársait a helyszínre.

Szintén az esőzés okoz gondot a megyehatár közelében: a cseszneki bekötőútra kőtörmelék került az éjszakai nagy esőzés nyomán. Kerülni Bakonyoszlop felé lehet.

A meteorológiai szolgálat szerint továbbra is számíthatunk felhőszakadásra, ezért elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Komárom-Esztergom megyére is. Prognózisuk szerint elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat, mindemellett pedig az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Többen már hétfőre virradó éjszaka is villámvadászatra indultak. Bakó Krisztián, akinek fotóit többször bemutattuk már, például Tatán, a Kálvária-dombon készített lenyűgöző felvételt. Mint elárulta, szám szerint 8, 45 másodperces felvételből rakta össze a fotót, amit galériánkban is megtekinthetnek Kostyál Gergely tardosi és Walczer Patrik 117-es úti képével egyetemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!