szél

2019.02.10. 15:49

Riasztást adtak ki Komárom-Esztergom megyére

Nagy szélre, sőt: ónos esőre is számíthatunk térségünkben az Országos Meteorológiai Szolgálat jóslása szerint.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Vasárnap délután főként még a Dunántúli- és Északi-középhegység környezetében helyenként továbbra is számítani lehet ködre, de ezeken a helyeken is a látási viszonyok javulása várható. A ködös tájakon a hegyvidéki területeken néhol még előfordulhat ónos szitálás.

Felerősödik a szél a sárgával jelzett helyeken (Fotó: met.hu)

A Dunántúl északnyugati felében megerősödik, később egyre több helyen viharossá is fokozódik a délnyugati szél. Délutántól egészen az éjszakai órákig főként a Nyugat-Dunántúlon, a Dunántúli-középhegységben a legerősebb széllökések 60-75 km/h körül várhatók.

Hétfőre virradó éjszaka intenzívebb záporokkal, kis valószínűséggel zivatarral, illetve nyugatira, majd északnyugatira forduló széllel hidegfront érkezik. Éjszaka a fronthoz társulva szintén előfordulhatnak viharos széllökések, majd átmenetileg mérséklődik a légmozgás.

Hétfőn a nap második felében a Dunántúlon, középső országrészben erős, helyenként viharos északnyugati szélre lehet számítani, főként a Kisalföldön és a Dunántúli-középhegységben 65-70 km/h körüli legerősebb lökésekkel.

2019.02.10. 12:00 Országos Meteorológiai Szolgálat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!