fagyveszély

2017.12.01. 13:25

Ha nem akar télen horror vízszámlát fizetni, ezekre nagyon figyeljen!

A fagy komoly kárt tehet a vízórában, de megfelelő előkészületekkel megelőzhető a baj. Az Északdunántúli Vízmű Zrt. munkatársai elmondják, mire vigyázzunk.

kemma.hu

A tartós hideg komoly károkat okozhat az aknában vagy a fűtetlen pincékben található vízmérőkben. Érdemes idejében megtenni a szükséges óvintézkedéseket, hogy elkerüljük a mérőmeghibásodás helyreállításának, illetve a vízelfolyás miatt jelentkező magasabb vízdíjszámlák költségeit. A fagy leginkább a néhány milliméteres vaslappal fedett aknában lévő vízmérőket veszélyezteti, ezért ezek védelme különösen fontos! – figyelmeztet az Északdunántúli Vízmű Zrt.

  • Ha hiányzik a vízmérőakna fedlapja, pótolja, vagy ha sérült, cserélje ki!

  • Az aknát és a vízmérőt leszigetelheti kartondoboz-darabokkal vagy hungarocellel.

  • Ellenőrizzen rendszeresen!

  • Fontos, hogy a tél folyamán többször ellenőrizze, nincs-e víz az aknában, az akna fedele jól van-e lezárva!

  • Víztelenítsen!

  • Nagyon fontos a hází vízvezetékek víztelenítése, ha azt nem használja a tél folyamán. A szakemberek tapasztalatai alapján a leggyakoribb elfagyás a kiskerteknél és a hétvégi házaknál tapasztalható, ezért a pinceablakokat és az ajtókat célszerű becsukni, így elkerülhető az ott található szerelvények károsodása.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!