tűzvédelem

2017.09.14. 13:50

Ha a tűzoltók mennek, már nagy a baj: inkább látogassa meg őket!

Szeptember 18-20. között az ország valamennyi kirendeltségén várják az érdeklődőket a tűzoltóság nyílt napjain, ahol a téma a tűzvédelem lesz.

kemma.hu

Tűzoltó

Forrás: Shutterstock

A katasztrófavédelem szeptember 18-20. között várja az érdeklődőket, akik minden nap 10-16 óráig tehetik fel a társasházak tűzvédelmével kapcsolatos kérdéseiket. A szakemberektől például azt is megtudhatjuk, hogy egy társasházban hova szabad vagyonvédelmi rácsot felszerelni, vagy hol tárolhatjuk a kerékpárunkat.

A tűzoltók egész évben sorra járják a társasházakat, és ellenőrzik azok tűzvédelmi helyzetét. Ezeknek az ellenőrzéseknek a célja nem a bírságolás, hanem az épületben élők biztonságának javítása, azonban gyakran mégis több százezer forintos bírságot kell súlyos vagy ismétlődő hibák miatt kiszabni. Tavaly mintegy nyolcszáz alkalommal riasztották a tűzoltókat társasházban keletkezett tűzhöz, ahol összesen 3400 négyzetméternyi területen pusztítottak a lángok. Idén eddig 579 ilyen eset volt, nagy valószínűséggel ezeknek egy részét meg lehetett volna előzni – hangsúlyozzák a szakemberek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!