esélyegyenlőség

2017.09.17. 11:28

Közösségi kertet kapnak a hátrányos helyzetűek Oroszlányban

100 millió forintból alakítanak ki közösségi kertet és üvegházat Oroszlányban, ahol a hátrányos helyzetben élők gazdálkodhatnak.

kemma.hu

Forrás: shutterstock

Közösségi kert és üvegház létesítésére nyert 100 milliós önkormányzati támogatást Oroszlány a „KAPU – Az oroszlányi szegregációs folyamatok kezelése” című pályázatnak köszönhetően. A kertet a Nyíres dűlőben, hátrányos helyzetű személyek bevonásával hozzák majd létre – számolnak be a sikerről a város honlapján.

A program nyitórendezvényét szombat délután tartották a Csillag Szolgáltató Pontban. A tervek szerint egy körülbelül négy hektár területű közösségi kertet fognak kialakítani, ahol a korábban programok során gazdálkodási és egyéb szakismereteket szerző hátrányos helyzetű emberek a gyakorlatban is hasznosíthatják tudásukat.

Az eseményen bemutatkoztak azok a képzési, kompetenciafejlesztő, egészségügyi felvilágosító és drogmegelőzési szervezetek is, amelyek a következő hónapokban aktívan vesznek részt a szociális szolgálat munkatársaival a sikeres lebonyolításban.

(Borítókép: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!