Sajtótájékoztató

2017.08.14. 12:38

Sikeres diákmunkaprogramról számoltak be a kormányhivatal sajtótájékoztatóján

Az aktuális munkaerőpiaci helyzetről, az ősszel induló képzésekről, a nyári diákmunka eredményeiről, illetve a munkahelyteremtő beruházás tárgyában tartottak sajtótájékoztatót a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal.

Petrik József

Tatabányán, a megyei kormányhivatalban dr. Kancz Csaba kormánymegbízott és Hajasné dr. Hertelendi Valéria főosztályvezető  tájékoztatót tartott az aktuális munkaerő-piaci helyzetről, az ősszel induló képzésekről, a nyári diákmunka eredményeiről, illetve a munkahely-teremtő beruházásokkal összefüggésben meghirdetett pályázatról.

Az idén eredetileg mintegy 80 millió forint állt megyénk rendelkezésére a fiatalok nyári foglalkoztatásának támogatására. A diákok körében azonban olyan élénk volt az érdeklődés, hogy a tervezett 810 fiatal helyett 858-at vontak be a programba, és az erre szánt források összegét is 92,5 millió forintra növelték.

A legtöbb diák Tatabányán a Gyémánt Fürdőben, Tatán a múzumban dolgozott, de Esztergomban, Dorogon és Komáromban is sokan vállaltak munkát.

Hajasné dr. Hertelendi Valéria a munkaerőpiaci adatok kapcsán arról számolt be, hogy szűkebb hazánkban június végén a nyilvántartott álláskeresők száma 5112 volt, akiknek a gazdaságilag aktív népességen belüli aránya mindössze 3,6 százalék. A megye fő munkaerőpiaci mutatói az egy évvel korábbiaknál továbbra is kedvezőbbek.

Júniusban a pályakezdő fiatalok száma 319-re csökkent, ami a teljes nyilvántartott álláskeresői állomány 5,3 százaléka. Az előző évhez viszonyítva a pályakezdők száma 128-cal, azaz 28,6 százalékkal csökkent.

További részletek a keddi 24 Órában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!