nyári szünet

2017.07.13. 10:07

Rendőrök vakációztatták az esztergomi gyerekeket

Az esztergomi rendőrök négy napon keresztül biztosítottak programokat a szünidejüket töltő gyermekeknek. A játék mellett a balesetek megelőzésről és a biztonságos közlekedésről is tanultak a kicsik.

kemma.hu/police.hu

A rendőrautó mindig izgalmas, pláne ha még szirénázik is

Forrás: police.hu

A napokban az Esztergomi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának szakemberei is besegítettek az esztergomi „máltai játszótér” dolgozóinak. A játszópark azzal a céllal nyitotta meg kapuit a Bánomi lakótelep és a Béke tér közelében, hogy korszerű, védett család- és környezetbarát körülmények között szolgálja a gyerekek fejlődését, valamint a közösség formálódását.

A lakótelepen élő közel 30 gyermek bepillantás nyerhetett a rendőrség munkájába. A lurkók a balesetmegelőzési előadóval a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedésről beszélgettek, teszteket töltöttek és szituációkat elemeztek. Az egyik délelőtt fénypontja a szolgálati jármű megjelenése volt, amelynek felszereléseit, megkülönböztető hang-és fényjelzéseit a gyermekek mosolyogva próbálták ki. A felejthetetlen pillanatokat egy 8 éves fiú őszinte vallomása erősítette meg: „Én is rendőr akarok lenni!”– írja a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!