Tata

2017.07.05. 06:03

Májusi 1. úti gödör: elkezdték a kijavítását

A Magyar Közút elkezdte a helyreállítási munkálatok tervezését a Május 1. úton, ahol a visszatérő források miatt újra és újra megsüllyed az út egy szakasza.

kemma.hu

A Tata, Május 1. út alatti forrásfakadásnak a közlekedést veszélyeztető hatásait, a burkolat süllyedését, az úthasználók mellett a közútkezelő munkatársai is észlelték, s arról tájékoztattak, hogy a karbantartási tevékenység lehetőségein belül törekszenek a biztonságos útviszonyok kialakítására, írta a tata.hu.

A tervező kiválasztásának beszerzési eljárása már folyamatban van, a tervezési és engedélyezési időszak időtartama 5-6 hónap. Ezt követi a kivitelező kiválasztásának beszerzési eljárása, majd a kivitelezési munka. Tekintve, hogy a téli időszakban építési munkák csak korlátozottan végezhetők, így a megvalósítás reálisan 2018 tavaszára ütemezhető – a Közút tájékoztatása szerint.

Az újra és újra megsüllyedő útszakasz már sok problémát okozott, de ahogy a kemma.hu-n is írtunk róla, a lakók szinte minden évszakra kitaláltak valami mókás jelzést, hogy javításra szorul az út.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!