Ipar

2023.04.13. 11:30

Lesz elég feladata a Foxconn 1200 komáromi szakemberének

Kiváló évet zárt a Foxconn-csoport komáromi leányvállalata, a Cloud Network Technology Kft. Tálos Péter ügyvezető igazgató 2023-ban a nehézségek ellenére is optimista.

Mórocz Károly

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

– A tavalyi évben a háborútól az energiaárak emelkedésén át az inflációig sok dolog nehezítette a tervezést. Ezek ellenére sikerült tartani a terveket?
–  Szerencsére egyértelműen igen a válaszom. Elkészült az új, 7000 négyzetméteres csarnokunk is, nagy szükség volt rá. Cégünk nevében benne van a felhő és a hálózat, ami a számítógépes világhoz kapcsol minket, ugyanakkor áttételesen is igaz, hogy a felhők környékén kék az ég, minden rendben volt a küzdelmes év során...

–  És rendben van most is?
A világgazdaságban nem indult jól az idei év, de személy szerint optimista vagyok, hiszek a pozitív változásokban. A régi vevőink megmaradtak, újak is vannak. Híradástechnikai berendezéseket gyártunk, valamint különféle hálózati eszközöket, komputereket. Megyünk előre, vannak új technológiák, tervek is bőséggel. Az egyik jelmondatunk: Legyünk a legjobbak legjobbika!

Kiváló évet zárt a Foxconn-csoport komáromi leányvállalata, a Cloud Network Technology Kft. Tálos Péter ügyvezető igazgató 2023-ban a nehézségek ellenére is optimista.
Tálas Péter
Fotós: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

–  Ehhez sok kiváló szakember kell. A munkavállalók száma hogyan alakult?
– Növekedett, jelenleg már 1200 körüli. Egyértelmű előrejelzést nem tudok adni 2023 végére, de az biztos, hogy lesz elég feladatuk. Nagyon lényegesnek tartom, hogy jól érezzék itt magukat. Fluktuáció mindig előfordul, de ha az illeszkedés kölcsönös, maradnak. Ez néhány hónap alatt eldől. 

A béreink versenyképesek, e mellett jól működik a cafetéria-rendszer. Van konditermünk, szaunánk, jógafoglalkozásokon is részt vehet, akit ez érdekel. 

Kedvezményes az étkeztetés, ingyenes a kávé és a frissen facsart narancs juice. Figyelünk a munkakörnyezetre, az irodák, öltözők, mosdók egyaránt színvonalasak.

A társadalmi felelősségvállalás szellemében kiknek segítenek?
– Nagyon hosszú a lista, a teljesség igénye nélkül emelek ki néhányat. Rendszeresen támogatjuk a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot. Mélyszegénységben élő helyi családokat segítettünk élelmiszer csomagokkal, a háború következtében Magyarországra menekült ukrán állampolgároknak bútorokat, háztartási eszközöket adományoztunk. Különféle berendezési tárgyakat adományoztunk a komáromi Selye János Kórháznak, a Háziorvosi Szolgálatnak és az Árpád utcai Idősek Otthonának. Támogatási megállapodást kötöttünk a Magyar Röplabda Szövetséggel a nemzeti válogatottak eredményes működtetésével összefüggő célok megvalósítása érdekében. 

Nem utolsó sorban vállalatunk filozófiájának része, hogy együttműködik hazai kis- és középvállalkozásokkal, biztosítja nekik a multinacionális világ előnyeit. 

Lehetőségük nyílik a világ élvonalába tartozó technológia fejlesztésére, ahol a szellemi tulajdon a magyar vállalkozásé marad, így javul a magyar gazdaság versenyképessége.

Több tudásért nagyobb órabér jár
Tudják a kisebb és nagyobb cégeknél egyaránt, hogy a dolgozók megtartása érdekében egyrészt minden apróságra oda kell figyelni, másrészt sokat nyom a latban, ha valamilyen különleges lehetőséget is kínálnak. – A tudásnak rendkívüli az értéke, ezt mi is tudjuk, és arra törekszünk, hogy a dolgozóink minél több új ismeretet szerezzenek – mondja Tálos Péter. – Amikor valaki elvégez egy tanfolyamot, megtanul egy számára új szakmát, akkor is emeljük az órabérét, ha közvetlenül azonnal nincs szükség az alkalmazására. Ez halmozódhat, és akár az óránkénti plusz ezer forintot is elérheti. Hogy a cégvezetésnek miért jó ez? Természetesen számon tartjuk, ki mit tud, és számítunk rá a váratlan, komplex feladatok megoldásakor.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!