Pályázat

2022.11.02. 16:27

Rendkívüli támogatást kapott Oroszlány és Komárom

Két város is forráshoz jutott.

Várvizi Tamás

Forrás: komarom.hu

Az önkormányzatok rendkívüli támogatásának célja a települések működőképességének megőrzése, vagy egyéb, a feladatok ellátását veszélyeztető helyzet elhárítása, az ezzel kapcsolatos döntéseket a Belügyminisztérium és a Pénzügyminisztérium közösen hozza meg. Az idei negyedik döntés szerint 319 önkormányzat kapott összesen 2,18 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást.

A pályázó települések elsősorban a helyi iparűzési adó visszafizetésre, a közüzemi számlák kiegyenlítésére, valamint egészségügyi feladataik ellátásához igényeltek támogatást. A pályázatokat szeptember 30-ig lehetett benyújtani, rendkívüli esetben azonban legkésőbb november 10-ig is lehet pályázni. A döntés végső határideje december 10-e. Idén eddig összesen csaknem 4 milliárd forint rendkívüli támogatást kaptak a települések.

Komárom-Esztergom megyéből két város, Komárom és Oroszlány részesült a mostani forrásból. Komárom mintegy 163 millió, Oroszlány pedig csaknem 79 millió forint támogatást kapott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!