Magyar Multi Program

2022.09.22. 14:50

Már nem csak a tésztáról híres Gyermely: a tetőfedőgyártó cég multi akar lenni

A hazai tetőfedésgyártó vállalkozások között az egyik legdinamikusabban fejlődő a gyermelyi székhelyű TRM Pro Kft. A cég a Magyar Multi Program keretében beadott pályázaton 963,5 millió forint állami támogatás nyert el.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: S. G.

A főként trapéz- és cserepeslemezek gyártásával, azok tartozékaival és szendvicspanel-forgalmazással foglalkozó vállalkozást 2014-ben alapították. Az elmúlt öt év mindegyikében megduplázták a bevételüket, amely mára ötmilliárd forint környékén van. A két alapító, Máté János Tamás és Tóth Zoltán már a kezdetektől regionális gyártóvá akarta fejleszteni a vállalatot.

Ombódi Zoltán, a cég termelésvezetője köszöntötte a megjelenteket az alapkőletételi ceremónia kezdetén, majd Kókai Rita, a település polgármestere kiemelte: fontos mérföldkő a település életében a cég újabb beruházása. A tészta mellett újabb termékkel válhat ismertté Gyermely.

Tervezett fejlesztések - Tóth Zoltán kiemelte: hamarosan a jelentős lengyel, román és szlovák gyártók mellett egy magyar vállalkozás is részese lesz termékeivel a nemzetközi, elsőként a regionális piacnak. Az új csarnok csaknem kétezer négyzetméteres lesz. A pályázat révén eszközöket is be tudnak majd szerezni, és létszámbővítést is végre tudnak majd hajtani. Gépek beszerzését is tervezik, amelyek segítségével hatékonyabb lesz a munkavégzés. A meglévő üzemeiket is fejlesztik.

Tóth Zoltán a dinamikusan fejlődő vállalkozás ügyvezetője a pályázat során megvalósuló eredményekről szólt. Kiemelte: szigorú feltételeknek kellett megfelelni a pályázat során. Az elnyert összeg mellett a teljes beruházás értéke csaknem kétmilliárd forint.

Képalá: Balról Tóth Zoltán és Máté János Tamás
Máté János Tamás és Tóth Zoltán megtöltik az időkapszulát
Fotós: S. G. / Forrás: 24 Óra

Máté János Tamás ügyvezető az időkapszula tartalmáról beszélt, és felolvasta a jövő nemzedékének írott levelet, üzenetet. A TRM Pro Kft. értékesítési nettó árbevétele 2020-ban 2,439, adózott eredménye pedig abban az évben 235,8 millió forint volt. Egy évvel később az árbevétele 4,650 milliárdra nőtt, adózott eredménye pedig elérte a 460, 415milliót. Eredményeik évente duplázódtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!