díjazás

2021.11.07. 15:21

Rangos díj: nyergesi cég kapta az Év Vállalata elismerést

Hagyományosan a Figyelő TOP200 Gálán adták át az Év Vállalata, az Év Pénzügyi Vállalkozása, az Év Innovatív Vállalata elismerést, ahol a nyergesi Zolteket is díjazták.

M. K.

Forrás: VG

Fotó: Kallus György

A napokban tartott gálán a 2020-as évben nyújtott teljesítményt, egyebek között az árbevétel-növekedést értékelve megyénk egyik legnagyobb cége, a nyergesújfalui Zoltek Zrt. végzett az élen, vagyis az Év Vállalata cím birtokosa lett. Szűkebb hazánk Magyarország legkisebb területű megyéje, de a gazdasági mutatók alapján az élcsoportba tartozik.

A japán Toray Indust­ries csoporthoz tartozó amerikai Zoltek a világ egyik vezető szénszálgyártója. Hat éve a magyar állammal kötött stratégiai megállapodás értelmében a Zoltek Zrt. tovább bővítette termelési kapacitását, ezzel több száz új munkahelyet teremtett. A vállalat egyetlen európai üzemében, Magyarországon, jelentős, 30 milliárd forintot meghaladó fejlesztésbe kezdett 2018-ban. Ennek eredményeként 50 százalékkal növekedett a termelési volumen, így a kontinens legnagyobb szénszálgyártóbázisa jön létre Nyergesújfalun. A jelen és a közeljövő autóipari trendjeit követve a Zoltek célja, hogy világszerte a járműiparban is globális szereplővé váljék.

A cég a repülőgépfékek előállítására alkalmazott oxidált szálat, szénszálat, valamint szélturbinák lapátjainak a merevítésére alkalmazott szénszál-erősítésű pultrudált lapokat állít elő. A bővítés a kapacitásnövelésen kívül egyúttal az előállított szénszál autóipari alkalmazási lehetőségeinek bővítését is szolgálja. Az árbevétel 2020-ban csaknem 65 milliárd forint volt, ez mintegy 10 milliárdos növekedés az előző évhez képest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!