ezt látni kell

2019.12.07. 11:30

Fotókon és videókon az M1-esen is végigdöcögő 96 méteres monstrum

Szombatra virradó éjszaka vágott neki az utolsó szakasznak útja során a 96 méteres szerelvény, amely szerda este indult el Tiszaújvárosra Gönyűről.

Kemma.hu

Szombatra virradó éjszaka vágott neki az utolsó szakasznak útja során a 96 méteres szerelvény, amely szerda este indult el Tiszaújvárosra Gönyűről.

Forrás: boon.hu

Ahogy arról beszámoltunk, a szerelvény olyan hosszú, mint amilyen magas az országház kupolája vagy egy 32 emelet magas épület. A 96 méteres monstrum miatt a forgalmat is korlátozták útja során. Éjszakánként haladt, először az M1-est tudta maga mögött, majd M0-ás autóúton át az M3-as autópályát is bevette. Ott a Nagyfüged pihenőhelyen várta ki az újabb éjszakát, pénteken innen haladt tovább úticélja, Tiszaújváros felé.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=NAtT_MJojrs&feature=emb_logo

Ahogy a boon.hu írja, a MOL 1,2 milliárd euróból megvalósuló óriásberuházásának, a poliol gyártókomplexumnak második legmagasabb készüléke utazott így át az országon. A 71 méter magas berendezés vízi úton, uszályon érkezett Belgiumból Magyarországra, a gönyűi kikötőbe. A szerelvény össztömege több mint 300 tonna volt, maximális sebessége 30 kilométer/óra, ezért csak az éjjeli órákban közlekedhetett, este 10 és reggel 6 között, így három nap alatt ér rendeltetési helyére.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=27&v=J5QAtGtqOzE&feature=emb_title

A szerelvényt egy több mint húsz főből álló csapat kísérte, köztük rendőrökkel, illetve a szerelvény útjába belógó vezetékek, táblák bontását és visszaszerelését végző munkásokkal.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=pPn8yd4WRmQ&feature=emb_title

A berendezés a poliol komplexum egyik kulcsfontosságú készüléke. Feladata, hogy a gyártás során feldúsuló propánt elválassza propiléntől, így az értékes propilént ki tudják nyerni és visszavezetni a termelési folyamatba. Ezzel a technológia lépéssel minimálisra csökken a gyártás során fellépő propilén veszteség. Szeptemberben tették le az alapkövét a tervek szerint 2021-ben elinduló tiszaújvárosi poliol üzemnek egyébként. A komplexum évente mintegy 200 ezer tonna poliolt állít majd elő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!