pénztárca

2019.09.27. 06:50

Csak a fővárosban keresnek többet a Komárom-Esztergom megyeieknél

Egy friss felmérés szerint országos szinten a megyék közül Komárom-Esztergom megyében a legmagasabb a bruttó átlagfizetés.

Kemma.hu/MTI

A havi bruttó átlagkereset 428 ezer forint Komárom-Esztergom megyében, mely megközelíti a fővárosi fizetést, és megelőzi Pest megyét is, derül ki a Fizetések.hu legutóbbi felméréséből. Az országos összesítésben a megyék közül egyébként Komárom-Esztergomban a legmagasabb az átlagfizetés.

A vidéki munkavállalók átlagosan 12 százalékkal keresnek kevesebbet, mint a budapestiek. A portál adatai szerint az fizetés Budapesten bruttó 445 ezer forint, ezzel szemben vidéken 392 ezer forint.

Havi 400 ezer forint feletti fizetésre számíthatnak még egyébként Győr-Moson-Sopron (421 ezer), Pest (418 400 forint), Heves (409 700 forint), valamint Fejér (407 700 forint) alkalmazottai. A legkevesebbet Hajdú-Biharban dolgozóknak fizetik.

A megyeszékhelyeken átlagosan 422 ezer forintot keresnek. Utóbbi azonos az országos átlagbérrel. Heves és Fejér megyében kisebb 10 százaléknál a bérkülönbség Budapesthez képest. A legkevesebbet kereső 10 százalék körében kisebb az országos szórás. A fővárosban a legkevesebbet keresők fizetése 275 ezer forint, míg Békés megyében ez az összeg 230 ezer forint– derül ki a felmérésből.

 

Címkék#fizetések

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!