Trendek

2023.07.27. 16:05

Itt a fesztiválidő: ilyenkor megmutathatjuk a másik arcunkat +videó

Kétségtelenül elindult a fesztivál szezon. Husz Fédra sminkes lapunknak adott interjújában beszél trendekről és holdfény mintákról, de az idei év színéről is szó esik. Remek tippeket is adott a tatabányai sminkes arra vonatkozóan, hogyan tudjuk megmutatni a legelőnyösebb oldalunkat. Bárhol és bármikor.

Wágner Zsanett

Az idei év egyik kedvelt sminkjét készíti el Husz Fédra

Forrás: Beküldött

– A fesztiválok idején legyünk bátrabbak! – kezdi Husz Fédra. A tatabányai sminkes jól tudja, hogy az idén inkább a letisztult, mintsem az erőteljes variációk fedezhetőek fel a fesztiválba igyekvők arcán, ám mindezek ellenére szükséges hangsúlyozni, amit csak lehet. És – mint mondja – ami szép, azt kötelességünk nekünk, nőknek kiemelni.

– Az idén továbbra is hódít a natúr vonal, viszont kövekkel, esetleg tollakkal kiegészítve. Fényes alapú smink, kontúr, vagy erős rúzs ajánlott, hogy a smink este is jól mutasson – teszi hozzá a sminkes, aki menyasszonyi sminkek terén is hasonlókat nyilatkozott lapunknak korábban. Hozzáteszi: elmúlt évek divathullámai után és a tusvonalas smink lecsengését követően újra divatba jött a füstös szem.

Fédra szerint ha fesztiválról van szó, akkor bátran túl lehet lőni a célon, például a most annyira divatos strasszokkal. Egy természetes sminket is fel lehet dobni velük és bárhová lehet tenni a kövekből: legyen az a szemöldök vonala, vagy tusvonal helyett, a homlokra, az arcra, vagy akár mindenhova.

Világi sminkek
Husz Fédra neve nem ismeretlen vármegyénkben, hiszen gyönyörű szép alkotásokat készít hölgyeknek. Esküvőkre, különböző eseményekre készít sminkeket, de ha halloweeni buliba készülünk, ő azt is megoldja. Számos olyan alkotást készített már magának is, ami rendkívül élethű volt. Világsztárokkal is dolgozott már együtt: füstös fekete sminket készített a Måneskin együttesnek. A Måneskin egy olasz együttes, amely 2016-ban alakult Rómában. Ők képviselték Olaszországot a 2021-es Eurovíziós Dalfesztiválon Rotterdamban, a “Zitti e buoni” című dallal, mellyel meg is nyerték a versenyt.

Fédra egyebek mellett a pandémia idején díjmentesen elkészítette három menyasszony sminkjét, de lapunkkal indított közös akciója is volt már: a 24 Óra gyermeknapi kívánságkérését első szóra teljesítette és egyik lelkes olvasónknak elkészítette alkalmi sminkjét.

– Az év színe a viva magenta lett, ami egy rendkívül nőies és hordható szín. Sminkelésben is szuper befutó, hiszen az arc minden területére csodásan alkalmazható, legyen szó a szemek, az arc, vagy az ajak kiemeléséről. Ezt szeretem kombinálni kékkel vagy rúzzsal – árulja el Fédra, aki remek tippeket adott, hogy például egy többnapos fesztiválra mivel érdemes készülni kozmetikai termékek esetén.

– Fényvédő és sminklemosó az alap. Bár, ki tudja, kinek mikor ér véget a fesztivál. Könnyen lehet, hogy az esti átcsap a délelőtti sminkbe. Mindenesetre, tökéletes választás a szempillasprirál, a fekete szemceruza, a szájfény, a bronzosító, a pirosító és a korrektor – sorolja az alapokat Fédra, aki szerint a soros műszempilla is nagyon mutatós tud lenni.

Egyre népszerűbbek a motívumos sminkek. Például egy spirituális fesztiválon nagyon jól mutat a hölgyek homlokán, például a holdfázis, vagy a viking kultúrából kiragadnak elemeket, például a pöttyözős sminkek, ami nagyon egyszerűen elkészíthető. Fédra a korábbi évek trendjei közül megemlítette a neonsminket is, ami az idei fesztiválszezonban már kevésbé hódít, de kétségtelenül nagyon mutatós tud lenni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!