2017.10.05. 19:43
London is imádta az észak-komáromi kézműves csokit
Világraszóló sikert könyvelhetett el egy öt éve működő észak-komáromi csokoládémanufaktúra: Papp Vargha Katalin egyik csokija a londoni Great Taste Awards 2017 versenyen kápráztatta el a döntéshozókat.
Forrás: Forbes.sk
Fotó: Miro Nôta
A „gasztronómiai Oscar-díjnak” tartott díjátadón az észak-komáromi csokoládéműhely, a Chocomaze legújabb édességét díjazták: ez az egyik perui termőterület szelektált csokoládéja, amit tonkababbal és aridongyümölccsel fűszereztek.
– Nagyon szeretek járni-kelni a világban, és mindig mindent ízlelni, kóstolni, szaglászni. Innen jönnek folyamatosan az inspirációk. Eszem valamit, ami annyira ízlik, olyan jó a fűszerezése, hogy megpróbálom valahogy csokiba forgatni. Általában így keletkeznek ez a kreációk – mondta a hirek.sk-nak Papp Vargha Katalin. Különleges édességeit még a konyhában kezdte kikísérletezni, és a kezdeti buktatókon átvergődve meghozta eredményét a kemény munka, ugyanis ma már egyre több helyen ismerik (és elismerik) kézműves remekeit.
– Számunkra a legfontosabbak a külföldi versenyeken elért elismerések. Legújabb kreációnk az International Chocolate Awardson is jól szerepelt, jelenleg ez Kelet-Európa bronzérmes étcsokoládéja. A Great Taste Awards-on pedig 2015 után ez a második díjunk, akkor egy vörösborhoz készült csokival, a Pinot Noir fantázianevűvel sikerült nyernünk – mesélt sikereiről a komáromi lány.
Katalin csokoládéi egy komáromi borbárban is megtalálhatók – itt külön polca van a helyi termelők helyi termékeinek.