Elismerés

2023.12.11. 07:16

Reviczky Gábor Karinthy-gyűrűt kapott

A köz szolgálatáért végzett tevékenység és a példaértékű szakmai munka elismeréseként tíz kategóriában adták át a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által alapított szakmai díjakat Budapesten. Az 1975 óta adományozott Karinthy-gyűrűt az idén Reviczky Gábor vehette át.

Kemma.hu

A közmédia mindig a közösről szól, a „közös kultúráról, aggodalmainkról, küzdelmeinkről, sikereinkről; közös jelenünkről és jövőnkről

– mondta az eseményen Áder János korábbi köztársasági elnök hozzátéve, hogy a kitüntetettek tehetségükkel, tudásukkal a közt szolgálják.

A közmédia nevében a „bűvös szó: köz”, amely csak három betű, de „felér egy sokpontos kiáltvánnyal”. A célt mindig ez a három betű adja

– emelte ki.

Az idei eseményen, amelyről a magarnemzet.hu számolt be, a Karinthy-gyűrűt Reviczky Gábor, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész kapta.

A szórakoztató műsorokban nyújtott kiemelkedő előadói tevékenységért járó kitüntetésben 1975 óta részesülnek a humor műfajának képviselői. Az idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal elismert színművész az évtizedek alatt a magyar- és világirodalom sok színpadi művében, valamint számtalan filmben és tévéjátékban alkotott emlékezeteset, emellett világsztároknak kölcsönözte hangját – emelte ki Altorjai Anita, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a díj átadásakor.

Reviczky Gábor színházi szerepek mellett a kilencvenes és a kétezres évek szinte valamennyi magyar filmvígjátékában is játszott. Szellemes ember, nagy nevettető és a Rádiókabaré nélkülözhetetlen alakja. A szórakoztatás számára színészi küldetés, és mind a nézők, mind a szakma részéről megbecsülés övezi. Altorjai Anita hozzátette: Reviczky Gábor 74 évesen is dolgozik, azok után is, hogy a „sors kényszerpihenőre küldte” egy időre.

A közszolgálati média díjátadó gáláját december 22-én 21 órakor az M5 kulturális csatorna is bemutatja majd.

A Karinthy-gyűrűvel kitüntetett Reviczky Gábor, a Nemzet Művésze címmel elismert, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által alapított szakmai díjak átadásán a Thália Télikertben 2023. december 8-án.
A Karinthy-gyűrűvel kitüntetett Reviczky Gábor (Fotó: Kovács Attila/MTI)
A Karinthy-gyűrűvel kitüntetett, korábban Nemzet Művésze címmel elismert, valamint Kossuth- és Jászai Mari-díjas Reviczky Gábor, színművész
Fotó: Kovács Attila / Forrás: MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában