Nyári bulik

2023.08.13. 15:30

Pikáns rajongói kérés gondolkodtatta el a dunaszentmiklósi harmonikást Nyergesen +videó, fotók

Lassan a végéhez közeledik a nyári buliforgatag, amely a dunaszentmiklósi harmonikás, Herczog Ricsi számára is emlékezetes marad.

Kemma.hu

A nyár buliját hozta össze tatai közönségével a dunaszentmiklósi harmonikás

Forrás: Beküldött

Ha nyár, akkor fesztivál és bulik hada, és ha már bulik, akkor nem hiányozhat Herczog Ricsi sem. A nyár végéhez közeledve arról beszélgettünk a dunaszentmiklósi harmonikással, milyen volt az elmúlt három hónapja, amelybe rengeteg munkát fektetett. Mint mondta, csak úgy Ricsisen, tele maximalizmussal vágott neki a nyárnak, amely rengeteg élményt adott számára és még őrült rajongói kéréssel is kecsegtetett.

Pár fellépés kivételével Ricsi minden eltervezett bulija megvalósult, többek között azok is, amiket már hónapokkal ezelőtt izgatottan várt. Ilyen volt a Gyulai Pálinkafesztivál, a Környei Sörfesztivál és természetesen a Víz Zene Virág Fesztivál is. Apropó Vízzene, a harmonikás elmondása szerint számára ez volt a nyár legnagyobb durranása. A fesztivál két napján is fellépett, ahol a közönség egy kis újdonsággal megfűszerezett műsort is láthatott.

– Az idei év eddigi egyik legjobb, ha nem a legjobb bulija volt a pénteki és vasárnapi fellépésem. A közönség eszméletlen volt, taps, ének, tánc. Volt , aki a faházak tetején is táncra perdült, nagyon jól éreztem magam. 

Tatán mindig jó játszani, mára lett törzsközönségem is. 

Ők szinte rendszeresen kísérnek, így a jó hangulat mindenhol garantált. Felemelő érzés, egy igazi feltöltődés – fejtette ki a zenész.

 Ricsit már nem csak a megyében, országszerte ismerik, így a nyári országjáró turnék sem maradhattak el. Számos helyen megfordult a Balaton körül, de játszott a fővárosban, Villányban, Etyeken és többek között Kalocsán is. A környező országokban, Csehországban, Szlovákiában, Ausztriában és Szlovéniában is adott ízelítőt harmonikatudásából, de mint mondta, a külföldi vonal inkább november és március között mérvadó.

Azt is megtudtuk a harmonikástól, hogy melyek azok a slágerek, amelyeket rendre kér a közönség tőle nyári bulijain. A kívánságlistáról nem maradhat ki a Reptér, az Úristen, az Olyan ő, vagy éppen a Bella ciao. Nagy örömére azonban a saját sramli mixét és a Nika se Perimeno-t is sokan kérik tőle, amelyeket hatalmas örömmel játszik. 

A dunaszentmiklósi zenésztől már megszokhattuk, hogy sokszor nem egyedül áll a színpadra, híres előadok is megfordulnak mellette. Ez ezen a nyáron sem volt másképp. Joshsal, Csocsesszal, Emilioval és Kökény Attilával is adott közös műsort. A sztárok mellett az őrült kívánságokból sincs hiány.

– Nyergesújfalun szerette volna a közönség kisebb része, ha fehérneműben folytatom a műsorom második részét. Az öltözőben sokat gondolkoztam, végül ezt az örömöt sajnos nem tudtam megadni – meséli vigyorogva Ricsi, aki 80 fellépéssel és elégedetten zárja a nyári őrült időszakot. A 2023-as nyarat pedig a képzeletbeli dobogó harmadik fokára helyezi. Mint mondta, a tavalyi és a tavalyelőtti nyár szinte felülmúlhatatlan volt, de bízik abban, hogy ez a jövőben változni fog.

– Meglepetésekkel, kihívásokkal és élmények hadával teli volt ez a nyár. Őszintén remélem, nem csak nekem, sok mindenki más számára is. Ebből fogunk építkezni a jövőt illetően – foglalta össze az elmúlt időszakot a harmonikás. Bár a nyár lassan búcsúzik, Ricsi és a bulik maradnak sokak örömére. Ősszel is nagy lesz a mulatás, ráadásul új dallal is jelentkezni fog.

– Lesz itt minden, ami szem-szájnak ingere. Borfesztivál, októberfeszt, falunapok, Etyeki Piknik, szüreti fesztivál. A stúdióban már készülnek az új dalok. Szeptember második felében leforgatjuk legújabb videoklipemet, melyhez új dal is társul. Ez természetesen nem sokkal később a nagyközönség számára is elérhető lesz – fejtette ki Ricsi.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában