Finomság

2023.08.14. 17:00

Tomán Szabina reggeli receptjét mindenkinek érdemes kipróbálnia

Ha könnyed és gyümölcsös reggelire vágysz, akkor érdemes kipróbálnod Tomán Szabina receptjét.

Kemma.hu

Mi a jó a nyárban? Tette fel a kérdést Instagram-posztjában Tomán Szabina. Persze, hogy a gyümölcsök. Ha már gyümölcsök, akkor pedig nem maradhat el sokak kedvenc reggelije, a zabkása. A tatabányai üzletasszony megosztotta követőivel, hogy ő miként szokta elkészíteni. 

Ha négy adagra számolnál, akkor így mérd ki a hozzávalókat:

  • 160 g aprószemű zabpehely
  • 6 dl cukormentes mandulatej
  • 1 teáskanál cukornak megfelelő mennyiségű energiamentes édesítőszer
  • 100 g málna, áfonya, szeder, feketeribizli
  • 20 g kesudió

Tomán Szabina nem csak a hozzávalókat sorolta fel, de a lépésről lépésre megosztotta azt is, hogy miként készül el a reggeli finomság:

  1. A zabpelyhet 3 dl növényi tejjel közepes lángon felfőzzük, majd hozzáadjuk az édesítőt, megduzzadást/megpuhulást követően félrehúzzuk hűlni.
  2. A kesudiót zsiradék nélkül, 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kissé megpirítjuk.
  3. Tálaláskor díszítésnek rászórjuk a kihűlt kesudiót és a tetszőleges gyümölcsöket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!