Finomság
2023.08.14. 17:00
Tomán Szabina reggeli receptjét mindenkinek érdemes kipróbálnia
Ha könnyed és gyümölcsös reggelire vágysz, akkor érdemes kipróbálnod Tomán Szabina receptjét.
Kemma.hu
Mi a jó a nyárban? Tette fel a kérdést Instagram-posztjában Tomán Szabina. Persze, hogy a gyümölcsök. Ha már gyümölcsök, akkor pedig nem maradhat el sokak kedvenc reggelije, a zabkása. A tatabányai üzletasszony megosztotta követőivel, hogy ő miként szokta elkészíteni.
Ha négy adagra számolnál, akkor így mérd ki a hozzávalókat:
- 160 g aprószemű zabpehely
- 6 dl cukormentes mandulatej
- 1 teáskanál cukornak megfelelő mennyiségű energiamentes édesítőszer
- 100 g málna, áfonya, szeder, feketeribizli
- 20 g kesudió
Tomán Szabina nem csak a hozzávalókat sorolta fel, de a lépésről lépésre megosztotta azt is, hogy miként készül el a reggeli finomság:
- A zabpelyhet 3 dl növényi tejjel közepes lángon felfőzzük, majd hozzáadjuk az édesítőt, megduzzadást/megpuhulást követően félrehúzzuk hűlni.
- A kesudiót zsiradék nélkül, 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kissé megpirítjuk.
- Tálaláskor díszítésnek rászórjuk a kihűlt kesudiót és a tetszőleges gyümölcsöket.
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre