Copy-paste?

2023.04.17. 19:47

Lopás? Nekiment Rúzsa Magdi új klipjének az Esztergomi Várszínház igazgatójának lánya, Horányi Juli

Durva dologgal vádolja Horányi Juli Rúzsa Magdit. Az énekesnő szerint ugyanis Rúzsa Magdi legújabb klipje egy az egyben az ő egyik klipjének másolata. Már ügyvédhez is fordult az ügyben.

Kemma.hu

Rúzsa Magdi és Horányi Juli klipje. De vajon melyik melyik?

Forrás: Horányi Juli/YouTube, Rúzsa Magdi/YouTube

Két hónappal ezelőtt, február 14-én jelent meg Horányi Juli új klipje, amely az énekesnő Sebzetten című dalához született. A napokban Rúzsa Magdi is debütált egy videóval, ami Elmegyek című számához készült. Utóbbi, Horányi Juli szerint egy az egyben copy-paste, azaz az ő munkájának ellopása.

Juli Facebook-oldalán jelentkezett egy dühös hangvételű videóval, amelyben így fogalmazott:

Na most, nagyon ki vagyok akadva! (...) Kísértetiesen hasonlóak ezek a snittek, a koncepció, a beállítások, a fényelés egy az egyben az én klipemből lett lemásolva.

Horányi Juli, aki Horányi László színművész, az Esztergomi Várszínház igazgatójának, művészeti vezetőjének a lánya, a szavakon túl képekben is megmutatja a letagadhatatlan hasonlóságot.

Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy véletlen legyen az, hogy Magyarországon, ebben a pici zeneiparban két hónap különbséggel két tök ugyanolyan klip készüljön.

– folytatja.

Juli sok kommentet kapott videójához, amely gyorsan terjedni kezdett a neten. Ő azonban ezúttal nem éri be ennyivel, mint azt egy másik videóban elmondta, ügyvédhez fordul a lopás miatt.

Én nem a Magdit okolom, lehet hogy ő nem is tudott erről. Viszont azok, akik kitalálták a klipjét, biztos vagyok benne, hogy jól ismerik a Sebzettent.

– bírálja az alkotókat.

Már semmi nem számít? Mindent meg lehet csinálni? Nincsenek határok tényleg? (...) Valami határtalanul pofátlan dolog, de tényleg! Teljesen ki vagyok égve ezen az egészen! Holnap is jövök fejleményekkel, én ezt nem fogom annyiban hagyni! Meglátjuk, hogyan tovább

– sorolta, majd megköszönte a támogatást, amit a rajongóktól ebben a helyzetben kap.

A videóklipjét ért vádakra egyébként Rúzsa Magdi is reagált, és posztjában nem éppen finoman kezdi mondandóját:

Minden tisztelettel szeretnélek megkérni, hogy ne beszélj össze sületlenségeket a médiában, hisz a ma generált cirkuszodért, az én stábom fenyegetőzhetne perrel a te irányodba, ugyanis a klippünkben 3 dolog azonos.

Magdi szerint tehát csupán véletlen egyezésekről van szó, az énekesnő ugyanis így folytatja:

A tiédben is van autó, meg visszapillantó ( kb. 4 milliárd klipben van), no meg van benne láng( teljesen más megközelítésből) és sajnálatos módon valóban azonos a ház. (Mentségemre, azt sem tudtam, hogy jelent meg dalod, és mostanában nem a youtube előtt töltöm az időm).

Mondandóját végül azzal zárja, hogy ő inkább a „megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel” Krisztusi példát követve igyekszik lereagálni a dolgot, ezért arra kéri a követőit, hogy ha van pár percük, kattintsanak Juli videójára is.

...ezek után egészen biztos vagyok abban , hogy nagyon fontos a szívének ez a dala, biztosan sok munkát fektetett bele.

– írja Magdi a válaszüzenetben, mintegy odavetve Julinak néhány potya kattintást a saját rajongóitól.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!