Emlék

2021.12.07. 07:00

Tűzvihart hozott az utolsó komárom-esztergomi koncertjén Kóbor és az Omega

Néhány éve nagy várakozás övezte az Omega érkezését Tatán. Az akkori fotókkal emlékezünk az elhunyt frontemberre.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Kóbor akkor még a koncert előtt a Kemma.hu-nak kiemelte: Tata mindig is egy különleges ékköve volt az országos koncertturnéiknak, az Angolpark szépsége egyedülálló az országban. A tatai szabadtéri színpadon felhangzó Omega-slágerek meghozták a hatást: a 2019. július 27-i koncert rekordot döntött.

Komárom-Esztergom megyéhez egyébként több szállal is kötődik az együttes, amelyről a Kemma.hu is beszámolt már. Így a '79-es esztergomi koncertről, amely igazi rocktörténeti csemege volt akkoriban, és ahol űrruhában zúzták Benkőék. A hatalmas dorogi „woodstockról”, ahol a hangszereket az összes együttesnek az Omega biztosította. Nemrég pedig arról írtunk, hogy Benkő László emléktáblát és emlékpadot is kapott tatai kötődése emlékére. Ezen túl a tatai rocktanácskozás emlékére

Érdekesség egyébként hogy az együttes utolsó turnéjának évében, 2019-ben készítette el az utolsó éneklős videófelvételt is Kóbor, amely halála előtti hétvégén került elő. A dalt, amely a felvételen elhangzott, egyszer énekelte el nagyközönség előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!