fellebbezés

2021.07.16. 08:18

Lesz másodfok: Berki szerint enyhébb ítéletet fog kapni a büntetőfékezős ügyben

Berki Krisztiánt a büntetőfékezés miatt indult ügyben 2 év börtönre ítélte a bíróság, amit 4 év próbaidőre felfüggesztettek. A celeb nem fogadja el a döntést.

Kemma.hu

Berki Krisztiánt a büntetőfékezés miatt indult ügyben 2 év börtönre ítélte a bíróság, amit 4 év próbaidőre felfüggesztettek. A celeb nem fogadja el a döntést.

Forrás: TV2

Már csak pénteken van lehetősége Berki Krisztiánnak fellebbezni a kedden kihirdetett bírósági ítélet ellen, amit minden bizonnyal meg is tesz – írja a borsonline.hu. Mint beszámoltunk róla, a bíróság július 13-án ítéletet hozott a celeb ellen a büntetőfékezés miatt indult ügyben. Berkit 2 év börtönbüntetésre ítélték, a kiszabott szabadságvesztés végrehajtását azonban 4 évre felfüggesztették.

Ezen felül 625 ezer forintos pénzbüntetést kapott, a perköltséget is meg kell fizetnie, valamint két évre eltiltották a közúti járművezetéstől is, mert a vád szerint indokolatlanul fékezett a busz előtt.

https://www.facebook.com/watch/?v=265752425104361

Az ügyészség súlyosbításért fellebbezett, kérte a közügyektől való eltiltást és a büntetés végrehajtását. Berki is fellebbezhet, védőjével három nap gondolkodási időt kértek, melynek július 16-án telik le a határideje.

„Mivel az ügyész súlyosbításért fellebbezett, valószínűsíthetően mi is élünk a fellebbezési jogunkkal. Lesz másodfokú tárgyalás, a jogi képviselőmmel azon dolgozunk, hogy bizonyítsuk az ártatlanságomat”

– mondta a Borsnak Berki, akinek azért kellett bíróság elé állnia, mert még 2018-ban a Bentley-jével megállt egy budapesti busz előtt és összeütköztek. Az ügyészség szerint ez büntetőfékezés volt. Azt a tatabányai származású celeb is elismerte a bírónak minap, hogy a balesetet megelőző előzés közben gyorsan ment és szabálytalanul állt meg az út közepén, de a bűncselekményt magát tagadta. Nem büntetőfékezett, csak lassított – ezt állította Berki, aki a TV2 Mokka című műsorában arról is beszélt, hogy biztosan lesz másodfok.

Curtist idézve úgy fogalmazott az üggyel kapcsolatban, hogy „amíg nem látod, hogy győztél, addig a legnagyobb vesztes vagy”. Ahogy a Metropol is írja, Berki szerint nagyon kemény ítélet született, de szerinte másodfokon enyhíteni fognak rajta.

Berki Krisztián várandós felesége is megszólalt a Borsnak. Mint elmondta, az ítélet után elsírta magát, annyira megkönnyebült, mert számára csak az a fontos, hogy férje hazatérjen hozzájuk. Azt hozzátette, hogy szerinte erős ítélet született, és bízik a gyengébb másodfokú döntésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában