jogdíjak

2021.05.30. 07:34

Kitört a háború a csolnoki erősember, Fekete Laci és fia között

A rajongók sem értik, hogy az egykori példamutató apa-fia páros miért feszült ennyire egymásnak. A háttérben jogdíjvita és az utánpótlásszervezés kérdése húzódik.

Kemma.hu

Családi viszály dúl Fekete Lászlóéknál, ugyanis a világ legerősebb embere versenyeken sikeresen szereplő legendás sportoló és többszörös világbajnok fia, ifjabb Fekete László csúnyán összeveszett egymással, írja a Borsonline.

Mint írják, a csolnoki erősemberek konfliktusát szakmai és üzleti ellentét okozta. Ugyanis az idősebb és az ifjabb Fekete nem ért egyet a versenyek, valamint a sportág utánpótlásának kérdésében. Mindketten saját viadalokat akarnak szervezni, a konkurenciaharc pedig megmérgezte a kapcsolatukat.

– Nem olyan könnyű a fater fiának lenni – részletezte ifjabb Fekete László, Eszméletlen nehéz, több ennek a negatív oldala, mint az előny. Megdolgoztam azért, ami van, nem a fater rakta a valagam alá – fogalmazott. – Amit ő felépített, azt én ilyen feltételekkel nem akarom továbbvinni. Úgy akarom, ahogyan én szeretném. Rengeteg dologban nem értek egyet vele. Megy a harc közöttünk apuval – mesélte Facebook-videójában a fiú, aki azt is elmondta, hogy a szakmai kérdések miatt kialakult vitában kettészakadt a család, ez érzelmileg is megviseli őt.

Hozzátette, hogy édesapja felépített egy nívót, amit nekik, gyerekeknek kell tovább vinni. De csak akkor tudnak nagyot alkotni, ha összetartó a Fekete-família.

– A faterral nem könnyű együtt dolgozni. De nem adom fel. Fogok rendezvényeket szervezni, de azt, hogy megalázva, naponta átverve legyek, nem tűröm el – szögezte le a Fekete-fiú.

Az idősebb Fekete Youtube-videóban részletezte az utánpótlás kérdését.

– Sokan tudják, hogy dédelgetett álmom, hogy az erősember sportág mielőbb olimpiai sportág lehessen. Így az általam létrehozott szövetség, a World Strongest Natural Federation évek óta nagy munkát fektet abba, hogy a célját elérje, az utánpótlást is a szövetség szervezheti.

A csolnoki erősember ehhez kapcsolódva nyomatékosította: semmilyen egyéb szervezet, magánember, sőt: még családtag sincs engedélye arra, hogy ilyen versenyeket szervezzen. Ezért kéri a cégeket, hogy ha valaki úgy jelentkezik náluk támogatásért, hogy az ő, azaz Fekete László nevét akarják felhasználni ahhoz, hogy natúr utánpótlás vagy erősember versenyt szervezzen, azt ne támogassák. Ugyanis ő sem erkölcsi, sem anyagi felelősséget nem akar vállalni, és nem is fog ezekért a versenyekért.

– Nagyon figyeljenek arra, milyen nevet adnak a versenynek, mert nagyon sok minden jogvédelem alatt áll, így a Világ, Európa, Közép-Európa, illetve Magyarország Legerősebb Embere, valamint a Legerősebb Ember szóösszetételek mind jogvédettek. Ha valamelyik szervező ezeket a szavakat használja, az nagyon súlyos jogi hibát, azaz védjegy bitorlást követ el, és kártérítési pert indítunk ellenük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!