büntetőügy

2021.04.27. 07:13

Baba, Maldív-szigetek, betegség – a bíróság visszavárja Berkit

A celeb egészségügyi okra hivatkozva kérte távolmaradását, így viszont nem tarthatták meg a büntetőfékezős ügyében az előkészítő ülést.

Kemma.hu

Forrás: TV2

A Fővárosi Törvényszék a minap közleményt adott ki, miszerint a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságon a közúti veszélyeztetés bűntette miatt folyamatban lévő ügyben az április 22-re kitűzött előkészítő ülés elmaradt. A közleményben közölték az ügyiratszámot, amely alapján beazonosítható, hogy a tatabányai származású celeb, Berki Krisztián büntetőfékezésének ügyében lett volna ülés, írja a Bors. Azt nem közölték, hogy miért nem tartják meg a tárgyalást.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a Fővárosi Törvényszék sajtóosztályát, ahonnan a következő tájékoztatást kaptuk: az előkészítő ülés azért maradt el, mert az ügy egyik érintettje egészségügyi okra hivatkozva előzetesen kimentette távolmaradását. A bíróság a következő ülés időpontját hivatalból tűzi majd ki.

Berki Krisztián pontos betegségéről nem közölt információt a Törvényszék, ugyanis ez szenzitív adatnak minősül. Az influenszer az ülés előtti napokban egyébként a törzshelyének számító Maldív-szigeteken nyaralt állapotos feleségével, amelyről többször is posztoltak az Instagramon. Sajtóinformációk szerint a luxusnyaralás után Berki több koronavírus gyorstesztje is pozitív lett, erről értesítették a bíróságot.

Mint arról beszámoltunk, a Fővárosi Főügyészség azért emelt vádat Berki Krisztián ellen, mert 2018-ban Budapesten Bentley-jével először a tilos jelzés ellenére akart először megelőzni a buszt. Majd amikor ez végül sikerült neki, a buszon utazókat közvetlenül veszélyeztetve indokolatlan, intenzív fékezésbe kezdett, végül a busz előtt megállt. A Főügyészség letöltendőt kért a celebre.

Az eseményekkel kapcsolatban egyébként Berki Krisztiánnak egészen más emlékei vannak, amelynek hangot is adott a vádemelés utáni napokban.

– Ahogy a buszt megelőztem, jobbra indexeltem, mert a Village Parkba akartam bekanyarodni. Elgondolkodtató számomra, hogy a buszos miért próbálta megakadályozni, hogy elé kerüljek. A sofőr állítása szerint vészfékezett, de akkor miért nem tudott megállni úgy, hogy 70-90 méterre haladtam előtte? Hol van a szakértői vizsgálat, ami őt igazolja? Nincs, hiszen fékezés nélkül jött belém – mondta Berki, aki szerint megelőzhető lett volna a baleset, ami a videón látható:

Berki szerint a buszos hanyagsága miatt történt minden, és közúti balesetnek tituálta a történteket.

–Azért engem – akinek 84 ezer eurós kára keletkezett – akarnak hibásnak kihozni, mert Karácsony Gergelyék a csőd szélén állnak, és ahelyett, hogy kérnének tőlem pénzt, bevádolnak – tette hozzá a Borsnak Berki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában