Nagy derbi volt

2024.03.11. 13:00

Szoboszlai Dominik edzője dühöng a meg nem adott tizenegyes miatt

Szoboszlai Dominikkal a kezdőcsapatban a Liverpool 1-1-es döntetlenre végzett a Manchester Cityvel az Anfield Roadon a Premier League 28. fordulójának rangadóján. A bajnoki versenyfutásban Jürgen Klopp csapatának nagy szüksége lett volna a győzelemre, így a lefújás után a német edző picit feldúltan nyilatkozott, és számon kérte a bírókat egy elmaradt tizenegyessel kapcsolatban.

MW

Jürgen Klopp számon kérte a bírókat egy elmaradt tizenegyessel kapcsolatban

Forrás: AFP

Fotó: Paul ELLIS

A találkozónak azért is volt komoly tétje, mert idén nem csak a Liverpool és a Manchester City, hanem az Arsenal is harcol az angol bajnoki címért, a három csapat pedig fej-fej mellett halad előre. Szombat este az Arsenal drámai meccsen verte a Brentfordot, ezzel Mikel Arteta együttese ideiglenesen a tabella élére állt, így a Liverpool és a Manchester City is lépéshátrányba került – írta meg az Origo. Egy órával a meccs előtt az is eldőlt, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya Szoboszlai Dominik bekerült a Liverpool kezdőjébe, és a legnagyobb sztárjuk, Mohamed Salah is visszatért, bár csak a kispadon kezdett.

A világbajnok argentin Alexis Mac Allister büntetőjével egyenlítettek a hazaiak
Fotó: Paul ELLIS / Forrás: AFP

Szoboszlai egy órát kapott

A két angol gigász ősszel ugyancsak 1-1-re végzett egymással, s vasárnap este is egy remek iramú meccset hozott a két topmenedzser, Jürgen Klopp és Josep Guardiola utolsó bajnoki összecsapása. Eleinte a vendégek kontrái hordoztak magukban némi veszélyt, majd negyedóra elteltével a labdát többet birtokló Liverpool is odakerült az ellenfele kapuja elé, Darwin Nunez gólt is lőtt, de lesről. A 23. percben aztán a Manchester City szerzett vezetést: Kevin de Bruyne azonban laposan lőtte be a labdát, és John Stones három méterről a kapufa és Kelleher között a hálóba passzolta – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról

A folytatásban rákapcsolt a Liverpool, Szoboszlai Dominik is egyre többször vett részt a támadások kialakításában, a magyar játékos egyszer fejjel veszélyeztetett, de a labda a léc fölött hagyta el a játékteret. Hazai részről egyedül a magyar futballista találta el a kaput a szünetig, az első félidő hosszabbításában célozta meg a jobb alsó sarkot, de Ederson védeni tudott. Klopp a 61. percben lecserélte a magyar válogatott csapatkapitányt, aki egy órát kapott a rangadón, a sérülése óta ez volt a legtöbb ideje a pályán. Ekkor már a világbajnok argentin Alexis Mac Allister büntetőjével egyenlítettek a hazaiak, és a folytatásban nagyon közel járt a Liverpool, hogy egy újabb góllal akár el is döntse a mérkőzést – olvasható az Origón

A Manchester City csak pillanatokra jött ki a házigazdák a szorításából, de akkor viszont mindig veszélyes volt: a 89. percben Jérémy Doku a bal kapufát találta telibe. A 98. percben még kaphatott volna egy tizenegyest a Liverpool, miután a tizenhatoson belül Doku hasba talpalta Alexis Mac Allistert, azonban Michael Oliver játékvezető nem ítélt tizenegyest.

Klopp szerint tizenegyes volt

Jürgen Klopp a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón egyik játékosáról sem szólt külön, elsőként azt emelte ki, hogy nagyon jó meccset láthattak a nézők. A német edző beszélt arról is, hogy járt-e volna a Liverpoolnak az utolsó percekben egy második tizenegyes – írta meg a Origo.
A pálya minden pontján ez százszázalékos szabálytalanság és sárga lap. Állítólag eltalálta a labdát, de ezt csak azért tudta megtenni, mert ott volt a lába. De ha nem lett volna ott a labda, ezzel a mozdulattal megöli Mac Allistert a lába helyzetétől függetlenül. Ez ilyen egyszerű. Szerintem a Föld minden futballszerető embere szemében ez tizenegyes volt – mondta el Klopp az esetről.

Szerettem volna megkapni a büntetőt, de amit mondok, nem változtat ezen, ezt megtanultam

– zárta gondolatait a német edző. A szezon végén a Liverpool kispadjáról távozó Klopp később beszélt a Manchester Cityt irányító Josep Guardioláról is, aki ellen ez lehetett az utolsó angol bajnoki mérkőzése.

Miután visszavonulunk, barátokká válhatunk. Ő szereti a golfot, amit én nem szeretek, mert én padelezni szoktam, de spanyolként talán ő is padelezhet

– nyilatkozta kissé nevetve Klopp arról, milyen lesz a kapcsolatuk a jövőben. A rangadó után az Arsenal a jobb gólkülönbségének köszönhetően a tabella élére került, a Liverpool második helyre csúszott le, míg a címvédő Manchester City a harmadik helyről várhatja a folytatást. 

Premier League, 28. forduló

Liverpool–Manchester City 1–1 (0–1)
gólszerzők: Mac Allister (11-esből 50.), illetve Stones (23.)

Az élcsoport állása: 1. Arsenal 64 (70-24), 2. Liverpool 64 (65-26), 3. Manchester City 63

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában