Megbecsülés

2018.09.19. 20:26

Áder János tiszteletvacsorán fogadta a nyolcvanéves Balczó Andrást

Tisztelete jeléül a Sándor-palotában díszvacsorán látta vendégül szerdán a Nemzet Sportolóját, Balczó Andrást és feleségét, Császár Mónika olimpiai bronzérmes tornászt a köztársasági elnök.

Budapest, 2018. szeptember 19. Áder János köztársasági elnök (b) fogadja Balczó András háromszoros olimpiai, tízszeres világbajnok öttusázót, a nemzet sportolóját, akit 80. születésnapja alkalmából tiszteletvacsorán látott vendégül a Sándor-palotában 2018. szeptember 19-én. MTI Fotó: Soós Lajos

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Soós Lajos

A köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita a Mária Terézia-szalonban fogadta vendégeit. „Bár kicsit túl vagyunk a születésnaptól, de koccintásra invitálom önöket” – utalt Áder János az egy hónappal ezelőtti születésnapra.

A házaspár a köztársasági elnök érdeklődésére elárulta: korábban még egyikük sem járt az épületben, azt eddig csak kívülről látták.

A Sándor-palota teraszán Áder János a vendégeknek elmesélte a tiszteletvacsorák történetét. 2012-ben azzal a szándékkal teremtettek hagyományt, hogy felhívják a figyelmet a kiemelkedő teljesítményekre, tiszteletre méltó személyekre. Az államfő tudósokat, sportolókat, művészeket látott vendégül tiszteletvacsorára, de kiemelte, hogy világbajnok szakmunkások is részesültek már ebben az elismerésben.

Áder János köztársasági elnök (b), felesége Herczegh Anita (j), Balczó András háromszoros olimpiai, tízszeres világbajnok öttusázó és felesége, Császár Mónika olimpiai bronzérmes tornász a Sándor-palota teraszán 2018. szeptember 19-én
MTI Fotó: Soós Lajos

Balczó felelevenítette azt az utat, amit Nyíregyházáról Budapestre kerülve odáig megtett, hogy a köztársasági elnök tiszteletvacsorán fogadja.

A háromszoros olimpiai bajnok, 10-szeres világbajnok Balczó András augusztus 16-án ünnepelte 80. születésnapját.

Borítókép: Áder János köztársasági elnök (b) fogadja Balczó András háromszoros olimpiai, tízszeres világbajnok öttusázót, a nemzet sportolóját, akit 80. születésnapja alkalmából tiszteletvacsorán látott vendégül a Sándor-palotában 2018. szeptember 19-én

MTI Fotó: Soós Lajos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!