Krimi

2023.07.29. 10:00

Erre nincsenek szavak: szándékosan befékezett az óvodásokkal teli busz előtt egy furgonos

Nem úszta meg a büntetést, a jogsija is ugrott.

MW

Illusztráció: Shutterstock

A Budakörnyéki Járási Ügyészség vádat emelt a férfi ellen, aki 11. számú főúton óvodásokat szállító autóbusz előtt büntetőfékezett. A vádirat szerint 2022 áprilisában az elkövető egy kisteherautóval haladt Szentendrén, és a 11. számú főútra, Budapest irányába akart besorolni, ahogy több más gépjármű is előtte. 

A 11. számú főúton ekkor vele azonos irányban haladt egy busz, rajta 40 óvodás és 5 felnőtt kísérő. A busz vezetője több járművet is beengedett maga elé, de a vádlott járművét már forgalmi okból nem.

A sofőr először azt állította, ő nem fékezett
Forrás:  Police.hu

A teherautót vezető elkövető végül a busz mögé húzódott be, majd rögtön előzni kezdte azt, és közben folyamatosan ok nélkül dudál. Miután megelőzte a buszt, többször is hirtelen erősen fékezett, így az autóbusz vezetője is többször fékezésre kényszerült. Az utolsó fékezésekor azonban a buszsofőr - az utasok testi épsége érdekében - nem alkalmazott blokkoló fékezést, így nekiütközött a teherautó hátuljának - írja Magyarország Ügyészsége közleményében.

Az autóbuszban több mint 300.000 forint, míg a teherautóban közel 100.000 forint kár keletkezett. A szerencsének köszönhetően az eset következtében nem sérült meg senki.

Az ovisokat szállító busz is megsérült
Forrás: Police.hu


Az ügyben a Budakörnyéki Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette és rongálás vétsége miatt emelt vádat az elkövetővel szemben, a vezetői engedélyét az eset után visszavonták. 

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában