Küzdelem

2023.11.05. 14:41

Pockok ellen segít a NAK

Segíti a gazdákat a pocokinvázió elleni küzdelemben, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kérésére a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a korábbinál 20 százalékkal nagyobb mennyiség kihelyezését engedi a védekezésre használható készítményekből – közölte a NAK csütörtökön az MTI-vel.

MW

Az Agro-M Zrt. egyik dolgozója Redentin 75 RB rágcsálóirtó szert önt egy műtrágyaszóró tartályba Pusztaföldvár határában

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

A rágcsálók főképp a déli országrészben, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében szaporodtak el nagyon, de északi irányba is egyre jobban terjeszkedtek, írták. 

A mezei pocok számtalan növényt tönkretesz, ezért veszélyes kártevő, de az élővilág védelme érdekében tilos az általuk lakott területek felületi kezelése - tették hozzá. 

A Nébih korábbi közleménye szerint az ellenük használható rágcsálóirtók emberre ugyancsak veszélyesek lehetnek, ezért továbbra is csak a pockok járataiba lehet azokat kihelyezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában