Egyedülálló állami támogatás

2020.01.16. 11:52

Exportfejlesztési pályázati programot hirdet a KKM

A legjobb projekteket legfeljebb 10 millió forint értékű vissza nem térítendő támogatásban részesítik.

Forrás: Pixabay

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) 200 millió forint keretösszegű pályázatot hirdet a hazai kis- és közepes vállalkozások külpiaci tevékenységének előmozdítása érdekében

– ismertette Joó István, a tárca export növeléséért felelős helyettes államtitkára a KKM szerdai közleményében.

Tájékoztatásuk szerint a szaktárca a pályázati felhívás feltételeinek megfelelő legjobb projekteket támogatási kategóriától függően legfeljebb 10 millió forint értékű vissza nem térítendő támogatásban részesíti, a rendelkezésre álló forrás erejéig.

A helyettes államtitkár hangsúlyozta: az Exportfejlesztési pályázati program jelenleg egyedülálló az elérhető állami támogatások között, mivel ágazattól függetlenül célzottan a már exportáló vállalkozások (és szakmai szervezetek) külpiaci megjelenését hivatott támogatni.

A pályázat keretében elsősorban külföldi kiállításokon és vásárokon való megjelenésre, árubemutatók szervezésére, marketing tevékenységre, vagy tanúsítványok megszerzésére igényelhető támogatás.

A program támogatási intenzitása legfeljebb 60 százalék.

A részletes pályázati felhívás és teljes pályázati dokumentáció a KKM honlapján érhető el. A pályázatok benyújtására 2020. február 28-ig van lehetőség.

A pályázattal kapcsolatban további tájékoztatást a kiírást követően a KKM Exportfejlesztési Koordinációs Főosztálya nyújt a [email protected] e-mail címen.

A KKM az Exportfejlesztési pályázati program mellett 2020-ban is meghirdeti a Vízipari pályázati programot, amely 2020. február elején lesz nyilvános az érdeklődő vállalatok számára.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!