Bulvár-celeb

2023.11.18. 13:09

Maradandó sérülést szenvedett Besenczi Árpád, miután baleset érte a színpadon

Súlyosan megsérült Besenczi Árpád színművész a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház péntek esti előadása közben, a darabot félbeszakították - tájékoztatta a teátrum szombaton az MTI-t.

MW

Fotó: MTI/Lakatos Péter

A tájékoztatás szerint az Indul a bakterház péntek esti előadása közben Besenczi Árpádnak - aki egyben a színház igazgatója - megsérült a keze, a darabot ezért félbe kellett szakítani. 

A színművészt kórházba szállították, de még éjszaka hazaengedték, maradandó sérülése ellenére kielégítő az állapota.

A színház közölte, hogy a darab szombati előadása elmarad. A pénteken félbeszakadt és a szombaton elmaradt előadást január 12-én és 13-án pótolják.

Besenczi Árpád a tervek szerint keddtől ismét színpadra áll - jelezte a zalaegerszegi teátrum.

A művész a zaol.hu-nak nyilatkozva elmondta:

"A jobb kezem gyűrűs ujjának fele leszakadt ugrás közben. Éjszaka Szalai doktor által vezetett team megoperálta, de nem tudták megmenteni, mert ugyan az ujjam leesett darabja megvolt, de azt a gyűrű nagyon csúnyán szétroncsolta. Tulajdonképpen befejezték a csonkolást, hogy orvosi szaknyelven mondjam."

A színész a lapnak részletesen elmesélte, hogyan történt a baleset: futott ki a színpadról, és nem ott kapaszkodott meg a kezével, ahol eddig mindig, így akadt bele a gyűrűs ujja egy csavarba. 

"Ahogy mentem tovább, láttam, hogy az ujjam ottmaradt és azt is érzékeltem, hogy nagy a baj. A fiam is látta a padlásról. Akkor nagyon rosszul lettem hirtelen, és mondtam az ügyelőnek, hogy húzzák be a függönyt, mert leszakadt az ujjam. 

Először nem értette, mert szólt a zene, de észrevette, hogy spriccel a vér, és akkor behúzták a függönyt." - mondta a színész, akinek további nyilatkozatát a zaol.hu oldalán olvashatják el.

Néhány napja a Nemzeti Színházban történt baleset, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó a Rómeó és Júlia előadása közben zuhantak le egy emelvényről. Kórházba kerültek, de szerencsére már mindkettőjüket kiengedték a kórházból.

Borítókép: Besenczi Árpád Hevesi Sándor rendező, író, műfordító, kritikus születésének 150. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen a Fiumei úti sírkertben 2023. május 3-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában