Gazdaság

2011.09.21. 06:58

Új üzemcsarnokkal bővült a Ziegler bábolnai telephelye

Átadták a J. H. Ziegler Pannonia Kft. új üzemcsarnokát Bábolnán, amit európai uniós forrás bevonásával létesített a vállalat.

Hajnal Dóra

A Bábolnán letelepült cég új gépsora már üzembe állt, a fejlesztés révén több mint húsz fővel növekszik a foglalkoztatottak száma.

- A vállalkozás két év alatt éri el teljes kapacitását és ugyanannyit fog termelni, mint a csoport németországi, aacheni gyára - mondta az ünnepélyes átadáson a társaság ügyvezetője.

A Ziegler Németországból a nyugat-európai, Bábolnáról pedig a közép- és kelet-európai piacokat látja el autókhoz és bútorokhoz használható nem szőtt, vlies anyagokkal, valamint hang- és hőszigetelő elemekkel járművek motor- és csomagterébe - tette hozzá dr. Peter Hartwig ügyvezető igazgató.

A vállalat 7 millió eurós, vagyis több mint másfél milliárd forintos beruházással építette fel, új 3100 négyzetméteres üzemcsarnokát, ezzel megduplázta a termelőterületét. Az itt előállított termelési értéket 4 millió euróról a tervek szerint 12 millióra növelik. A társaság áprilisban további hatezer négyzetméteres területet vásárolt a jövőbeli fejlesztésekre, igaz, ezekről az ügyvezető igazgató még nem foglalt állást, mint mondta, szeretné a Ziegler először ezt a beruházását sikerre vinni. Eredményeik még a gazdasági válság felett is dacoltak, tavaly ugyanis a Ziegler GmbH kb. 30 millió EUR árbevételt ért el, az érték egy év alatt 40 százalékkal növekedett.

Az avatón dr. Horváth Klára polgármester megköszönte, hogy a Ziegler kft. Bábolnát választotta üzleti sikerei helyszínéül, hiszen ebből a város lakossága is kamatoztathat, egyrészt versenyképes jövedelmet kínáló munkahelyekkel, másrészt a cég az önkormányzatot is támogatja, mely hozzájárul a település gazdasági fellendüléséhez is.

A polgármester a vállalkozást a további sikerekre ösztönözve egy szerencsepatkóval ajándékozta meg dr. Peter Hartwig ügyvezető igazgatót, melyet egy díszoklevél kíséretében adott át köszönete jeléül. Az ünnepélyes avatón beszédet mondott Klaus Riedel, a Német Követség képviseletében, majd Henterné Tringer Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője üdvözölte a gyarapodó vállalkozást. A tervezett lovaskocsikázás az esős idő miatt elmaradt, de az új gyártósoron végigsétálhattak az avatóra érkezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!