Gazdaság

2009.09.26. 11:15

Felmondanak a Sunarrow dolgozóinak Komáromban

Októberben 76 dolgozó kapja meg a felmondását a japán Sunarrow komáromi gyárában a megrendelések csökkenése miatt - tájékoztatta az MTI-t a vállalat termelésvezetője.

MTI

  A telefonbillentyűzeteket gyártó vállalat végelszámolással szünteti meg tevékenységét - tette hozzá Kápolnás Tamás. Sunarrow Hungary Kft.-t 2003 novemberében adták át a komáromi ipari parkban, a Nokia szomszédságában. A vállalat teljes kapacitásának elérésekor 8-10 millió billentyűzetet gyártott és 220 főnek adott munkát.

A vállalat az alapításkor új munkahelyek létrehozásához 80 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a Smart I. pályázaton, azonban a cég ebből csak 37 millió forintot hívott le, majd ezt 2006 májusában kamatokkal együtt vissza is fizette a minisztériumnak, mert nem tudta megteremteni a támogatás igénybevételének feltételeit.

A vállalatnak Japánban négy gyára van, Ázsiában további négy termelőüzeme működik. Európában Magyarországon kívül Finnországban folytatnak gyártást.

A japán anyacéget 1959-ben alapították, 1970-ben kezdte meg a speciális szilikon billentyűzetek gyártását távirányítókhoz, drót nélküli telefonokhoz, valamint egyéb háztartási elektronikai termékekhez.

Címkék#Komárom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!