Labdarúgó-világbajnokság

2022.11.28. 21:24

Ha nehezen is, de feltörték a svájci reteszt a brazilok

Második győzelmével kiharcolta a továbbjutást a brazil válogatott.

Kun Attila

Casemiro döntötte el a meccset

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Tolga Bozoglu

G-csoport, 2. forduló
Brazília–Svájc 1-0 (0-0)
Doha, 974 Stadion, 43 649 néző, vezette: Barton (salvadori) (Morán - salvadori, Zeegelaar - surinamei).
BRAZÍLIA: Alisson – Militao, Marquinhos, Thiago Silva, Alex Sandro (Telles, 86.) – Casemiro – Fred (Bruno Guimaraes, 58.), Paquetá (Rodrygo, a szünetben) – Raphinha (Antony, 74.), Richarlison (Gabriel Jesus, 73.), Vinícius Júnior. Szövetségi kapitány: Tite.
SVÁJC: Sommer – Widmer (Frei, 86.), Akanji, Elvedi, Rodríguez – Freuler, Xhaka – Rieder (Steffen, 58.), Sow (Aebischer, 75.), Vargas (Fernandes, 58.) – Embolo (Seferovic, 76.). Szövetségi kapitány: Murat Yakin.
Gólszerző: Casemiro (83.).

A világbajnokságot egyaránt győzelemmel kezdő csapatok összecsapásán az esélyesebb brazilok az első negyed órában nem tudtak mit kezdeni a jól szervezett svájci védelemmel. az időmúlásával aztán fokozatosan növelték fölényüket. A svájciak egyértelműen a védekezésre koncentráltak, amit jól is csináltak, hiszen a braziloknak mindössze egy lehetőségük akadt, de Vinícius Júnior rosszul eltalált lövését Sommer védte.
A második félidőben tovább nőtt a brazil fölény, amely a 64. percben majdnem góllá érett. Vinícius egy kiugratást követően lőtt a svájci kapuba, de gólját les miatt nem adták meg. A svájci retesz a 83. percig működött kapott gól nélkül, akkor Casemiro 13 méterről, kapásból ragasztott óriási gólt a mozdulni sem tudó Sommer kapujába (1-0). Ezzel el is dőlt a mérkőzés, Brazília pedig újabb (a mérkőzés összképe alapján megérdemelt) győzelmével biztosította helyét a nyolcaddöntőben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!