117. születésnap

2020.01.05. 19:46

Koraszülött volt, ma a világ legidősebb embere

Betöltötte 117. életévét Japánban a világ legidősebb embere, egy Tanaka Kane nevű asszony, az elöregedő japán társadalom élő jelképe.

115-year-old Kane Tanaka, is praised for being the country’s oldest person at a nursery home in Fukuoka on Sep.14, 2018. "I enjoy my life. I want to live some more," Tanaka said. The number of people aged 100 or older in Japan is expected to reach a record-high 69,785 on Saturday, up 2,014 from the previous year, the Health, Labor and Welfare Ministry announced on the same day ahead of Respect-for-the-Aged Day, which falls on the third Monday of September. ( The Yomiuri Shimbun )

Forrás: THE YOMIURI SHIMBUN/AFP

Fotó: MASANOBU NAKATSUKASA

Tanaka január 2-án jött világra, de születésnapját vasárnap ünnepelték egy fukuokai idősotthonban barátai és a személyzet társaságában. A partin az asszony beleharapott egy szeletbe születésnapi tortájából, és mosolyogva azt mondta, hogy még kér egy kicsit belőle.

Tanaka Kanét tavaly ismerte el a Guinness Világrekordok a világ legidősebb nőjeként, egyben legidősebb embereként, miután a március 6-i állapot szerint 116 évet és 66 napot élt.

A világrekorder nő koraszülöttként jött világra 1903. január 2-án. 1922-ben ment férjhez Tanaka Hideóhoz, akivel négy saját és egy örökbe fogadott gyermeket nevelt fel.

Japánban tavaly először haladta meg a 70 ezret a 100 évesnél idősebb emberek száma, a százontúliak 88 százaléka nő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!