a Nemzeti Galériában

2018.09.06. 12:40

Már több mint százezren látták a Frida Kahlo-kiállítást

Még csak két hónapja látható, de már most ez az egyik legsikeresebb tárlat Magyarországon.

Az első két hónapban már több mint százezren látták a Magyar Nemzeti Galéria Frida Kahlo-kiállítását – közölte az intézmény.

A mexikóvárosi Museo Dolores Olmedo remekműveire épülő, az életmű egészét átfogó tárlat ezzel már most az év legsikeresebb kiállítása Magyarországon.

A kiállítás még két hónapig, november 4-ig várja a látogatókat, akik a nagy érdeklődésre való tekintettel a szokásos nyitva tartáson felül a hétfői napokon is megtekinthetik a tárlatot

- olvasható a közleményben.

Mint írják, Frida Kahlo a 20. század talán legmeghatározóbb női művésze, aki csak sok évvel halála után vált világhírűvé, ám népszerűsége azóta is töretlen. Művészetének magyarországi bemutatásával régi adósságot törleszt a múzeum.

A festőnő születésének 111. évfordulóján megnyílt kiállításon összesen 35 alkotás, közte 26 festmény és 9 rajz látható. A tárlaton a művész védjegyévé vált önarcképei mellett szerepelnek olyan jelentős művek is, mint az egyik legelső vászonfestménye, valamint életrajzi ihletésű képek, portrék és szimbolikus tartalommal telített alkotások is – áll a közleményben.

Borítókép: Fekete Péter kulturális államtitkár és Baán László, a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója a kiállítás megnyitóján 2018. július 6-án

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik