Még a gyerek is megeszi!

2017.08.16. 12:00

Sajtos póréhagymaleves fél óra alatt

Egy gyorsan elkészíthető leves aranyat ér, főleg, ha jó sok sajttal készül, és így a gyerekek is szívesen megeszik.

Póréhagyma vásárlásakor mindig figyeljünk oda, hogy sérülésmentes, roppanós, friss hagymákat válasszunk. Ha lehet, ne a legvastagabbakat vegyük, és ha többet veszünk és egyszerre kívánjuk őket feldolgozni, akkor érdemes nagyjából egyforma méretűeket választani.

A póréhagyma kiváló B-, C- és K-vitamin-forrás, ezenkívül folsav, magnézium, mangán, cink, szelén, kalcium, réz és kálium is található benne. Kalóriatartalma is igen alacsony, 10 dekagramm zöldségben nagyjából 60 kalória található.

Hozzávalók hat adaghoz

A leveshez:

  • 2-3 db póréhagyma
  • 2 liter húslevesalaplé
  • 1,5 ek vaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 40 dkg natúr krémsajt
  • őrölt bors
  • A tálaláshoz:

  • reszelt sajt
  • petrezselyem
  • pirítós
  • Az elkészítés lépései

    1. A felaprított póréhagymát megfonnyasztjuk a vajon, majd felöntjük az alaplével. Felforraljuk, és 10-15 percig lefedve főzzük.

    2. A krémsajtot összekeverjük a főzőtejszínnel. Megsózzuk, megborsozzuk, majd merünk rá néhány kanál forró levest. Alaposan elkeverjük és a leveshez öntjük. Felforraljuk és további néhány percig főzzük.

    3. Reszelt sajttal és friss petrezselyemmel megszórva, pirítóssal tálaljuk.

    A sajtos póréhagymaleves megfőzésében segíthet a mindmegette.hu egyperces összefoglaló videója:

     

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!