sztártojások

2019.03.27. 19:58

Csirkés valóságshow-t indított a Nébih

A beköltözésen már túl vannak a főszereplők.

Forrás: Pixabay

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) újabb innovatív, ismeretterjesztő projektet, online „valóságshow-t” indít, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a felelős állattartás fontosságára.

A műsor szerda délután indult el „Túlélő tojások” címmel. A „főszereplői” csirkék, „azaz az elején tojások”.

Az élő közvetítés délután 4 órakor indult el a „beköltözéssel”, a Nébih szakemberei nyolc ellenőrzött, megfelelően előkészített, több különböző fajtájú tyúk tojásait helyezték el egy automata keltetőbe.

A keltetés csütörtök hajnali 3-kor kezdődik, melynek folyamatát az érdeklődők napi 24 órában, élőben követhetik a Nébih YouTube csatornáján (https://www.youtube.com/nebihvideok), illetve a hivatal népszerű kampányai közül a Szabad a gazdi és az Ételt csak okosan! weboldalán.

A programmal a Nébih állatorvos és állattenyésztő szakemberei hasznos információkat osztanak meg a tojások fejlődéséről, valamint a felelős állattartás fontosságáról. A tojások egy része nem fog kikelni, de a kikelt kiscsibéket a hivatal „egy gondos gazdánál” helyezi el.

A közlemény szerint a Nébih a projektet kifejezetten húsvétra időzítette, hogy ismét felhívja a figyelmet: senki ne ajándékozzon élő állatot az ünnepek közeledtével.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!