Digitália

2023.07.28. 06:00

„Az amerikai kormány elhallgatja az ufókkal kapcsolatos tényeket”

Az Egyesült Államok egy régóta futó programot titkol, amely azonosítatlan repülő tárgyakkal foglalkozik – vallotta szerdán a kongresszus előtt a légierő egykori hírszerző tisztje. A Pentagon cáfolja állításait.

MW

UAP illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Atiketta Sangasaeng

Az Egyesült Államok képviselőházában tartott meghallgatáson három tanú tett vallomást: Ryan Graves és David Fravor, az amerikai haditengerészet két volt pilótája, akik azt állítják, hogy ismeretlen tárgyakkal találkoztak a katonai légtérben, valamint David Grusch, kitüntetett amerikai katonai harci veterán és a Pentagon hírszerző tisztje.

Flavor egyike a „USS Nimitz UFO Incidens” résztvevőinek, amelyben a repülőgép-hordozó anyahajó légi osztaga 2004 novemberében olyan UAP-pal találkozott, amely szárnyak és bármilyen látható meghajtás nélkül tudott irányt és sebességet váltani. (Az UAP, „azonosítatlan rendellenes jelenség” kifejezést újabban szívesebben használja az amerikai kormányzat, amikor az ufókról beszél.)

A képviselőházban tartott meghallgatáson elhangzott a vád, hogy „a kormány eltitkolja az ufókkal és UAP-okkal kapcsolatos programokat”, sőt, az egyik tanú eskü alatt állította, hogy az Egyesült Államok „több évtizedes” ufóprogramot titkol a nyilvánosság elől.

A titokzatos repülő szerkezetekről és kicsi zöld emberkékről szóló beszéd tréfálkozásba szokott fulladni, de az utóbbi években demokrata és republikánus politikusok egyaránt több kutatást szorgalmaztak a témában. Nemzetbiztonsági ügyként kezelik, mert aggodalmaik szerint a pilóták dokumentált megfigyelései az Egyesült Államok ellenfeleihez köthetők.

Arra a kérdésre, hogy az Egyesült Államok kormányának van-e információja a földönkívüli életről, Grusch azt válaszolta, az Egyesült Államok valószínűleg az 1930-as évek óta tud a „nem emberi” tevékenységről.

Jelenleg is vannak az Egyesült Államokban nem emberektől származó járművek

– állítja a védelmi minisztérium egykori alkalmazottja.

A Pentagon cáfolja állításait, ő viszont közölte, hogy hivatalos jelentése miatt megtorlásokkal kellett szembenéznie. Szerinte az Egyesült Államok bizonyítékokat rejteget ufókról, idegen hírszerzésről.

Az ufók vagy UAP-ok az elmúlt években szokatlan figyelmet kaptak hitelesnek tűnő tanúk meghökkentő tanúvallomásai miatt.

Glenn Grothman képviselő kijelentette, hogy „átláthatóságot kell követelnünk a védelmi minisztériumtól”, hozzátéve, hogy „a kongresszus elismeri, az UAP-ok témája sokrétű, gondos, adatvezérelt megközelítést igényel”. Tim Burchett képviselő (R-TN) még tovább ment:

Nem bízhatunk egy olyan kormányban, amely nem bízik az embereiben.

Jared Moskowitz képviselő nyitóbeszédében ezt tovább visszhangozta, kijelentette, hogy „az amerikai közvéleménynek joga van megismerni az ismeretlen eredetű technológiákat, a nem emberi intelligenciát és a megmagyarázhatatlan jelenségeket”. Hozzátette, hogy a minősített információk nyilvánosságra hozatalát körültekintően kell végezni, rámutatva arra, hogy például a lopakodóhelikopter-technológia létezése sem volt nyilvánosan ismert, mielőtt 2011-ben bevetették volna az Oszama bin Ladennek otthont adó épületegyüttes elleni rajtaütésben. „De nem engedhetjük meg, hogy ezt a fontos szempontot pajzsként használják, hogy az amerikai népet teljesen homályban tartsák az alapvető igazságoktól” – tette hozzá Moskowitz.

Graves azt vallotta, hogy az észlelési jelentéseket a hivatalok próbálják eltüntetni, pedig valójában nemcsak katonai pilóták, hanem civil pilóták is gyakran voltak szemtanúi UAP-oknak. Arra a kérdésre, hogy „potenciális veszélyt jelentenek-e az UAP-ok az Egyesült Államok nemzetbiztonságára?”, Flavor egyértelműen azt válaszolta: „Igen. A technológia, amellyel szembesülünk, sokkal jobb, mint a miénk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!