Amerikai Bíróság

2021.05.26. 17:30

A Xiaomi nem a „Kommunista Kínai Hadsereg Vállalata”

Még év elején kilenc olyan kínai cég került fel az amerikai védelmi minisztérium szankciós listájára, amely a Pentagon szerint üzleti kapcsolatban áll a kínai hadsereggel, köztük a repülőgépgyártó Comac és az okoseszközgyártó Xiaomi.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Ezeket a kínai cégeket Washington beruházási tilalommal sújtja, vagyis amerikaiak nem vásárolhatnak bennük részesedést, akiknek pedig már van, idén november 11-éig meg kell válniuk részvényeiktől.

A Xiaomi akkor

rögtön reagált a szankciókra, közölte, hogy nem tulajdonosa a hadsereg,

és semmilyen módon nem is befolyásolja a cég működését, s egyúttal világossá tették, hogy bíróságon támadják meg a hamis vádakat.

Ma a Xiaomi örömmel tudatta, hogy az egyesült államokbeli Washington D.C. Kerületi Bírósága a 2021. május 25-én, délután 4 óra 9 perckor kiadott, eredetiben itt olvasható végzésében semmissé nyilvánította az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának azon korábbi minősítését, amely szerint a vállalat a „Kommunista Kínai Hadsereg Vállalata”.

A minősítés semmissé nyilvánításával a bíróság feloldotta azokat a korlátozásokat is, amelyek az Egyesült Államok állampolgárait eddig megakadályozták abban, hogy a Vállalat kötvényeit megvásárolják vagy birtokolják.

A Xiaomi közleményében kiemelte, hogy

hálás a világ bármely országában élő felhasználóinak, partnereinek, munkavállalóinak és minden részvényesének azért, hogy bíztak benne és támogatták az elmúlt időszakban.

A vállalat ismételten megerősíti, hogy egy nyitott, átláthatóan működő, nyilvánosan működő tőzsdei részvénytársaság, amely teljesen független mind működése, mind vezetése tekintetében.

Közleményükben rögzítik, hogy továbbra is elkötelezettek a technológiai innováció mellett és a jövőben is arra törekednek, hogy felhasználóit és lehetőleg a Föld minden lakóját megbízhatóan működő, kiváló minőségű és megfizethető árú elektronikai termékekkel és szolgáltatásokkal lássák el, így járulva hozzá az életminőség emelkedéséhez az egész világon.

Borítóképünk illusztráció

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!