Forgatás

2023.10.30. 14:00

Fotókon a francia kisvárossá változott tatai Kossuth tér és a filmforgatás kulisszatitkai

Hétfőn reggel már javában készülődött a stáb a filmforgatásra, igazi francia kisvárossá változott a tatai Kossuth tér.

Kemma.hu

Az autókat már kora reggel sem engedték be a Tatai Kossuth térre, de a gyalogosok még kényelmesen sétálhattak a környéken. Sokan meg-megálltak, hogy megnézzék mi is az a sürgés-forgás, ami a téren zajlik. A kör alakú térköves részre a jellegzetes francia kávézók hangulatában asztalokat és székeket tettek ki, még egy hatalmas műanyag tölcséres fagyi is helyet kapott. A háttérben a francia zászló és a Tours címere is feltűnik.

A Kemma.hu is megleste a forgatást, ottjártunkkor már állították be a lámpákat és kamerákat. A tér körül lévő kis utcákban régi, francia rendszámú autók parkoltak. Az egyik világoskék peugeot oldalait szponzori matricák díszítették, a tetején pedig egy állvány alapja volt, amire kamerát lehet rögzíteni. A stáb még arra is figyelt, hogy a környező boltokat is átnevezzék: így lett a papírboltból étterem, a kínai áruházból pedig egy elegáns műhely.

Mint arról korábban beszámoltunk: nemrégiben 18-60 év közötti helyi statisztákat kerestek egy nemzetközi játékfilm jelenetéhez nagy létszámban. Mint az a lezárásból is kiderül, a forgatás nappal kezdődik, de belecsúszik az éjszakába is.

A film „tatai jelenete” 2004-ben játszódik a francia Tours városában. Egy Franciaországban élő orosz származású röplabda edző sikerre viszi csapatát, melyet a Fő téren ünnepel a tömeg.

Friss fotón a forgatás
Forrás: Beküldött

A Kemma.hu most azt is megtudta, hogy a készülő filmnek „Ne hagyj cserben” a címe és a Service Film Positive Kft. megbízásából készül. A stúdió 2004-es alapítása óta számos tévé- és mozifilmet gyártott, a hazai reklámügynökségek mellett pedig gyakran dolgoznak külföldi megrendelők számára is.

A sztori röviden
A könyvajánló szerint a „Ne hagyj cserben” egy szívszorító történet egy fiúról, aki az identitását keresi, és meg akarja mutatni: méltó rá, hogy igazán tartozzon valahová. Horace Hopper félig indián, félig ír, apját nem ismeri, anyját is alig, és egy rancson dolgozik, ahol a Reese házaspár a fiaként szereti. Horace kedveli ezt az életet, főként a lovakat, de közben a fehér emberek metálzenéjéért is rajong – és csábítja a város. Megszállottan edz, mert bajnok akar lenni, igazi, nagy bajnok, amilyen indián bokszoló még sohasem volt. Otthagyja hát Nevada zord hegyeit, és – mexikóinak adva ki magát – nekivág a bunyós-karriernek.
És győz, majd újra győz, mert olyan erősen tud ütni, mint nagyon kevesen. S aztán Las Vegasban találja magát, és már látja, hogy mocskos és kegyetlen világban kell felküzdenie magát a csúcsra…

Információink szerint a hétfőn Tatán forgatott film is egy ilyen külföldi megrendelés egyik jelenete: az amerikai író, zenész és dalszerző, Willy C. Vlautin 2018-ban megjelent, 2021-ben magyarra is lefordított, azonos című regényének adaptációja készül majd a Vizek városában.

Egyébként Vlautin korábbi könyvei is megelevenedtek már a filmvásznon: A Napról napra 2012-ben, míg a Charley es Pete 2017-ben készült.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!