Kullisszatitok

2023.10.29. 07:34

Megtudtuk, milyen filmet forgatnak hétfőn a tatai Kossuth téren

Október 30-án reggel 5 órától éjfélig lezárják a forgalom elől a tatai Kossuth teret, egy nemzetközi film forgatása miatt. A forgatásra helyi statisztákat is kerestek korábban. Utánajártunk, melyik produkció jeleneteit veszik fel Tatán.

Goletz-DeáK Viktória

Forrás: tata.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, nemrégiben 18-60 év közötti helyi statisztákat kerestek egy nemzetközi játékfilm jelenetéhez nagy létszámban. Mint az a lezárásból is kiderül, a forgatás nappal kezdődik, de belecsúszik az éjszakába is.

A film „tatai jelenete” 2004-ben játszódik a francia Tours városában. Egy Franciaországban élő orosz származású röplabda edző sikerre viszi csapatát, melyet a Fő téren ünnepel a tömeg.

A Kemma.hu most azt is megtudta, hogy a készülő filmnek „Ne hagyj cserben” a címe és a Service Film Positive Kft. megbízásából készül. A stúdió 2004-es alapítása óta számos tévé- és mozifilmet gyártott, a hazai reklámügynökségek mellett pedig gyakran dolgoznak külföldi megrendelők számára is.

Információink szerint a hétfőn Tatán forgatott film is egy ilyen külföldi megrendelés egyik jelenete lesz: az amerikai író, zenész és dalszerző, Willy C. Vlautin 2018-ban megjelent, 2021-ben magyarra is lefordított, azonos című regényének adaptációja készül majd a Vizek városában.

A sztori röviden

A könyvajánló szerint a „Ne hagyj cserben” egy szívszorító történet egy fiúról, aki az identitását keresi, és meg akarja mutatni: méltó rá, hogy igazán tartozzon valahová.
Horace Hopper félig indián, félig ír, apját nem ismeri, anyját is alig, és egy rancson dolgozik, ahol a Reese házaspár a fiaként szereti. Horace kedveli ezt az életet, főként a lovakat, de közben a fehér emberek metálzenéjéért is rajong – és csábítja a város. Megszállottan edz, mert bajnok akar lenni, igazi, nagy bajnok, amilyen indián bokszoló még sohasem volt. Otthagyja hát Nevada zord hegyeit, és – mexikóinak adva ki magát – nekivág a bunyós-karriernek.
És győz, majd újra győz, mert olyan erősen tud ütni, mint nagyon kevesen. S aztán Las Vegasban találja magát, és már látja, hogy mocskos és kegyetlen világban kell felküzdenie magát a csúcsra…

Egyébként Vlautin korábbi könyvei is megelevenedtek már a filmvásznon: A Napról napra 2012-ben, míg a Charley es Pete 2017-ben készült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában