Atlétikai világbajnokság

2023.08.28. 17:25

43 éves országos rekordot döntött meg a tatabányai futóval felálló női váltó

Több mint 40 éves rekordot megdöntve futamában az ötödik, összesítésben pedig a 11. lett a magyar női 4x400 méteres váltó a budapesti atlétikai világbajnokságon.

Kemma.hu

Szakállas országos csúcsot döntöttek meg Molnár Jankáék

Forrás: MTI

Fotó: MTI/MTVA

A hazai négyes a második előfutamban a kettes pályáról indult, a két futamból az első három helyezettek mellett a további két legjobb időt elérő csapat folytathatta a fináléban.

A váltó első embere, Nádházy Evelin egyik vetélytársát sem tudta megelőzni, és a hajrára el is fáradt, így utolsóként váltotta Kéri Biankát. A veszprémi atléta már negyedszer állt rajthoz a vb-n: a 4x400-as vegyes váltóval országos csúcsot futva 11. lett, 800 méteren pedig bejutott az elődöntőbe. Kéri ledolgozta hátrányát és csaknem egyszerre váltott az előtte futó svájciakkal, 48,40 másodperccel a második leggyorsabb volt a mezőnyben a második emberek között.

Tőle a 400 méter előfutamában egyéni csúcsot elért Rapai Fanni vette át a váltóbotot, aki fantasztikusan teljesített, két ellenfelét is megelőzte.

Következett a TSC-Geotech színeiben versenyző Molnár Janka, aki szintén tagja volt a vegyes váltónak, emellett 400 méter gáton is indult. Ő is hatalmas lendülettel futott, nemcsak növelte előnyét, hanem 3:27,79 perces országos csúccsal az ötödik helyre hozta be a csapatot. A magyar váltó 43 éves rekordot döntött meg, 1980 óta az Orosz Irén, Forgács Judit, Tóth Éva, Pál Ilona négyes tartotta az országos csúcsot 3:27,86 perccel.

Molnár Janka a vegyes váltó rekordja, majd a 400 gát előfutama után sem volt elégedett a teljesítményével, most viszont jónak érezte a futást és mindent kiadott magából, olyannyira, hogy még a vegyes zónában is látszott rajta, kimerítette a futam.

Rosszul vagyok, nagyon elfáradtam, teljesen kifutottam magam. Tudtam, hogy ha akarjuk az országos csúcsot, akkor nagyon vinni kell a végét is. Sikerült, nagyon vitt a lábam és nagyon sokat köszönhetünk a közönségnek is, mert nélkülük nem lett volna meg az utolsó száz

 – jelentette ki a tatabányaiak sprintere.

A budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!