Atlétikai világbajnokság

2023.08.28. 12:07

„Ebben még sok maradt” - országos csúcsot döntött a vb-n a férfiváltóval a tatabányai futó

A Steigerwald Ernő, Wahl Zoltán, Kovács Árpád, Molnár Attila összeállítású magyar férfi 4x400 méteres váltó 3:02,65 perces országos csúccsal futamában a kilencedik lett, összesítésben pedig a 16. helyen végzett a budapesti atlétikai világbajnokságon.

Kemma.hu

A tatabányai színekben versenyző Wahl Zoltánnal felálló férfiváltó országos csúcsot döntött

Forrás: MTI

A hazai stafétának egyértelműen az volt a célja, hogy az 1999 óta fennálló, Szeglet Zsolt, Nyilasi Péter, Bella Attila, Bédi Tibor által tartott 3:03,64-es rekordnál jobbat fusson és ezt meg is tette.

A két előfutam közül Molnár Attiláék az elsőben kaptak helyet, annak is a hetes pályáján. Az elsőként induló Steigerwald egészen az utolsó méterekig kiválóan futott, tartotta a lépést a riválisokkal, az utolsó húsz méterre viszont láthatóan kihajtotta magát és kilencedikként adta át a botot a 200 méteren egyéni csúcsot elért Wahl Zoltánnak. A TSC-Geotech sprintere az első kanyar után utolsó helyen tudott bevágni, a célegyenesben viszont érezhetően hozott az ellenfeleken, a váltás viszont nem jött ki szerencsésen, Kovács Árpádnak az indulásnál kerülgetnie kellett a többi váltó második emberét. Később ő is jó tempóban futott, azonban hátrányát nem tudta csökkenteni, így az egyéniben elődöntős Molnár Attilának a nyolcadik spanyolokkal szemben is komoly hátránya volt az indulásnál.

A vb-n az országos csúcsot 44,84-re javító Molnár azonban egészen parádésan futott és a közel tíz méteres lemaradását a célig szinte teljesen behozta, csupán egyetlen századdal dobta be magát a spanyolok utolsó embere mögött. Az FTC sprintere a leggyorsabb volt a negyedik emberek közül 43,78 másodperccel.

– Az országos rekordra gondoltam, amire nagyon büszkének kell lennünk. Ugyanakkor azt beszéltük a srácokkal, hogy ebben még sok maradt. A váltásoknál rendre ki kellett mennünk a hatos pályára, amivel rengeteg idő elment – nyilatkozta a versenyt követően a tatabányai színekben versenyző Wahl Zoltán.  

A budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!